Hemma i Orsa igen..

2013



 
..men med mig hem har jag Anna, som ska vara här några dagar. Det är inte bra att vänja sig att vara borta för mycket känner jag eftersom det får mig bara att inse mer och mer hur mycket jag verkligen inte trivs i den här byn. Vi var ner på yran som hålls här varje onsdag och det var inte så jättetrevligt kan man säga, det enda man gör där nere är att undvika vissa människor känns det som. Vi lyckades vara där nere runt 3 timmar iallafall, så på den tiden hann jag visa runt lite nere på byn och när jag frågade hur det kändes att vara där nere så fick jag svaret "Det känns lite abstrakt" och ja, det kanske gör det?
 


29e juli

2013



 
Mötte upp Anna i stan idag på eftermiddagen och då gick vi direkt och åt Frozen Yoghurt i Gallerian. Det känns som att jag har blivit lite beroende av det (vilket kanske inte är så bra) men ska man se det från den ljusa sidan så kan jag inte äta det så ofta som jag skulle vilja eftersom jag annars bor hela 4 timmar bort.
 
Efter det fortsatte vi att gå runt lite i Gallerian eftersom vädret var lite för varmt enligt oss och våra kläder. Det slutade med att vi fastnade inne på Ur&Penn's superbra rea "Alla smycken 20:- gäller Montini ej Hope" som vi tyvärr först tolkade "Alla smycken 20:- gäller ej Montini ej Hope" och tyvärr också hann fråga killen i kassan om eftersom alla smycken de har inne i butiken just är Montini..
 


28e juli

2013



 
Kom till Elvira någongång på eftermiddagen och då stack vi nästan direkt iväg till McDonalds både för att kolla runt lite samt äta mat såklart. Det har varit så fruktansvärt varmt idag så man skulle kunna tro att vi har fått tropiskt klimat. Håller ni inte med?! Lite senare på kvällen gick vi iväg till en klippa eller vad man ska säga, där vi satt och pratade, bara tog det lugnt. Nu ska vi iväg och ta ett kvällstopp sen så får vi se vad som händer!
 


27e juli

2013



 
Hade funderat väldigt länge på om jag skulle till Sthlm idag eller inte. Om jag ska vara helt ärlig så bestämde jag mig inte för att åka för ens vid 02.00 alltså idag med andra ord, vilket blev väldigt stressigt med tanke på att jag inte hade packat. Men som ni ser så hann jag och det var riktigt bra gjort av mig tycker jag.

När jag kom fram så låste jag in min resväska på Centralen och mötte sedan upp Gabriella! Vi har inte setts sedan i vintras/våras någongång, så det var riktigt trevligt att ses! Det första vi gjorde var att gå till Gallerian och köpa Frozen Yoghurt för att sedan sätta oss i Kungsan ett litet tag och prata på om allt möjigt. Efter det slog det oss hur coolt det faktiskt skulle vara att kunna åka pennyboard, så vi spenderade säkert någon timme med att springa runt mellan alla sportbutiker i hela stan för att leta efter dem och kolla priser!

På kvällen sedan mötte jag upp Tonja aka Capsy och vi tog färjan över till Grönan för att gå på Sommarkrysset och se The Wanted! Det var sjukt mycket folk där och det kändes som att 90% var där för att bara se TW, men det förstår jag eftersom de andra artisterna var totalt usla - hade inte ens hört talas om vissa av dem. Efter programmet träffade jag finaste vännerna Khnaw och Khande ett litet tag vilket också var superkul eftersom jag inte träffat dem sedan i April! 

Sitter nu hemma hos Hanna, redo för att se "Dumma Mig 2" vilket vi båda ser fram emot stora fans av filmen som vi är! Sover här inatt gör jag också för att sedan åka iväg till Elvira imorgon!



Norberg!

2013



 
Dagen började med att jag, min syster, mamma, moster och kusin åkte runt 10.00 hemifrån för att sedan bila ner mot Norberg. Varför vi skulle just till Norberg av alla ställen i världen var för att Ulrik hade spelning där idag och med tanke på att den byn/samhället (vad kallar man ett ställe med 4300 invånare?) faktiskt ligger i Dalarna så var det såklart ett måste att gå på den. 
 
Dagen var ganska bra, men det var helt klart inte en av de bästa spelningarna jag varit på om man säger så. Saknade alldeles för många "munthers" som normalt annars är där, det blev oväder med åska och hagel, inget ös alls i publiken - men blev ändå lika glad som alltid av att se Ulrik!
 


Orsayran!

2013



 
Igår var en riktigt bra kväll med massor av bra människor - men jag har ändå bara lyckats fått två någolunda bra bilder på mig och Frida, så de får duga helt enkelt. Kom hem med Maddis med mig runt 04.30 och nu har hon precis stuckit iväg till jobbet och jag ska försöka göra denna dag så bra som möjligt trots att jag känner mig tröttare än tröttast. Ett eftermiddagsdopp nere vid campingen står i nuläget planerat på listan och som det ser ut just nu så kommer det att bli av eftersom det är över 25 grader i skuggan ute - underbara sommar.
 


FUCK CANCER

2013



 
Jag fick precis ett väldigt fint armband av min kusin som jag defintivt vill rekommendera er andra att klicka hem med. Det kostar 100:- och enligt mig är det inte alls dyrt med tanke på vad pengarna går till - att skapa bästa möjliga förutsättningarna för cancerdrabbade. Känner du för att klicka hem ett sådant armband eller något annat ur deras nätbutik så klickar du här
 
 


Sommarkrysset!

2013



 
Vart ska jag börja? Gårdagen innan, och efter Sommarkrysset var helt otroligt bra, det går knappt att förklara i ord hur bra dagen var om jag ska vara helt ärlig.

Påväg till Grönan springer jag, Sofia och Linnea på Clara Henry på tunnelbanan och hon blev verkligen superglad när man kom fram och frågade om en bild. Några minuter efter det när vi väl kom fram till Grönan och skulle gå in en snabbis för att gå på toa så såg vi Viktor Frisk och Paow och det blev visst en bild där med!

Vi hade planerat att köa inför Sommarkrysset, för att få så bra platser som möjligt eftersom Ulrik var där. Men gissa vad, jo - Ulrik hade en tävling där 25 stycken vann VIP-biljetter till sig själv + en kompis. Så ja - jag och massor av andra fina kompisar lyckades få VIP. Det var så himla underbart. Vi slapp köa nästan helt och hållet, gå in bakvägen samt komma in före alla andra och ställa oss längst fram innanför stängslet precis där artisterna går och sjunger. Jag hade det så otroligt roligt under själva programmet, har inte skrattat och varit så glad på väldigt länge. Ulrik var iallafall riktigt grym och gjorde så bra ifrån sig medan han framförde sin låt samt nya singel "Requiem" och under hela hans nummer kändes det verkligen som en spelning från 2011. Hans kontakt med fansens aka oss munthers, glädjen hos oss, gemenskapheten och ja - allt var perfekt.

Efter programmet kom Tonja aka Capsy dit en sväng och vi gick runt där ett tag vilket var så roligt eftersom jag inte träffat henne sedan i April under Justin-veckan! Det är just det som är nackdelen att ha vänner i andra städer, man ser dem oftast ganska sällan! Hela dagen var iallafall riktigt lyckad och jag är så tacksam för alla underbara vänner jag har lyckats få!
 


19e juli

2013



 
Åkte iväg in till stan runt 12.00 idag för att möta upp Emilie klockan 13.00 då vi hade planerat att prova "Frozen Yoghurt" stället i Gallerian! Jag har bara ätit det i Sverige en gång förut och det var i Täby Centrum där de har "Chillibox", annars har jag bara ätit det ett antal gånger i LA. Jag tycker verkligen det är supergott och definitivt är något man ska prova om man inte har gjort det tidigare. Det som är lite synd är att det är ganska så dyrt, då min burk som ni ser på bilden gick på drygt 80 kronor - men det var det värt när jag tänker efter hur fruktansvärt gott det faktiskt är. 
 
Efter det mötte jag upp Sofia, Emma och Izabella och hjälpte dem filma det sista till deras tävlingsbidrag. Det var riktigt roligt och massor med skratt blev det. Det som var lite mindre roligt var att vi sprang på Jesus-tanten och jag och Emma lyckades tyvärr få ögonkontakt (få ALDRIG det) med henne vilket ledde till att vi blev jagade av henne medan hon skrek massor av kristna saker efter oss. Jag har ingen aning om hur gammal hon är, men hon lär då vara säkert 70-80 år och med tanke på det så var hon riktigt snabb måste jag säga. Det slutade med att vi tappade bort Emma som blev tvungen att springa iväg och gömma sig och jag blev ensam om att ha tanten efter mig.
 
På kvällen gick jag och Sofia och åt på Burger King och helt plötsligt medan jag satt och åt fick ag två händer över mina ögon och då var det Biw, Matilda och Petra som kom! Det slutade med att vi alla fem satt där inne ett bra tag och hade riktigt trevligt!
 


Sandhamn!

2013



 
Klockan ringde redan 06.30 idag eftersom jag och Sofia skulle möta upp Anna F & Anna K och sedan bege oss ut till Sandhamn som ligger ute i skärgården! Vi möttes upp vid Slussen där vi också handlade lite saker så som grill, mat och dricka som vi skulle ha med oss ut till ön! Efter det blev vi tvugna att sitta på en varm buss i 50 minuter för att där efter ta båten ut till Sandhamn som kanske tog cirka 1 timme den med.

När vi väl kom fram så gick vi till en plats med några klippor samt sandstrand och låg där och pratade om allt möjligt, solade, grillade och ja - bara umgicks. En mycket trevligt dag blev det om jag får säga det själv!


17e juli

2013



 
Började dagen med att hjälpa Sofia, Izabella och Emma att spela in lite material till en video de ska göra för en tävling. Vi sprang runt i stort sätt lite överallt på stan och medan vi var inne i Gallerian sprang jag på Frida som var där med hennes familj på en liten semester. Hon har varit i Sthlm två gånger samtidigt som mig förut och vi har lyckats springa på varandra båda gånger - hur coolt är inte det?!
 


The Royal Concept

2013



 
Kom fram till Stockholm idag runt lunch och åkte då direkt och lämnade väskan hos Sofia i Huddinge. Efter det åkte vi in till stan och gick där ett tag, fick med mig några saker hem som jag lägger upp senare när jag kommit hem. Lite senare på eftermiddagen mötte vi upp Anna F och gick och åt på våran favorit restaurang! Det kanske inte är det billiaste stället för oss studenter, men ser man till att vara riktigt hungrig så kan det bli värt pengarna om man har tur! Haha!
 
Klockan 20.00 började "The Royal Concept" konserten på Grönan och även fast vi inte gick in till lilla scenen för äns precis när man fick börja gå in, så fick vi skapligt bra platser! I slutet av konserten började vi ana att Ulrik också där med tanke på hans bild på instagram han la upp mitt under konserten och ja, visst var det så. Han stod ungefär 5 meter ifrån oss och såg ut att ha minst lika roligt, om inte roligare, som vi hade under konserten! Vi träffade han en liten snabbis efteråt och han var riktigt glad faktiskt vilket var så roligt att se!
 


Packa!

2013



 
Började den här dagen med att åka till Mora och äta lunch med familjen, kusin och moster. Maten var helt okej, inte någon höjdare enligt mig, men så blir det ibland. Restaurangen var iallafall riktigt mysig och hade det inte blåst så himla mycket hade det varit möjligt att sitta ute istället vilket jag inte skulle haft något emot.
 
När jag kom hem blev det för den mesta delen att börja packa lite smått eftersom jag åker till Stockholm imorgon och stannar där tills på söndag. Det ska bli riktigt kul, har en "The Royal Concept" konsert på tisdag inplanerad samt "Sommarkrysset" på lördag, annars har jag inga andra planer än mer än att träffa massa underbara vänner!
 


Isbad!

2013



 
Eftersom den här veckan har varit så otroligt varm så har jag inte annat än önskat att jag hade en pool på gården. "Storlek, färg, funktioner osv. spelar ingen roll, bara jag hade en pool nu hade suttit fint." är precis det jag har tänkt medan jag legat i gassande sol under dagarna och nu idag köpte jag en liten barnpool på rea för 169 kronor! Jag menar, det är inte dyrt alls och man får plats att ligga raklång i den så - why not? 

Vi passade på att prova den direkt vi kom hem och det var bland det värsta bad jag någonsin tagit om jag ska vara ärlig. Det var så fruktansvärt kallt att man tappade känseln i både fötter och ben, och nu på kvällen kände jag mig stel på flera ställen i hela kroppen så det måste varit kylan i vattnet som dragit ihop massor av muskler helt enkelt! Haha! Var det verkligen så kallt som jag beskriver det som? Jo, när termometern visat att vattnet är 10 grader är det fullt normalt antar jag..



Mora!

2013



 
Idag var det en riktigt varm och soliga dag, men gissa vad? Jag spenderade faktiskt inte den hemma i solstolen som väldigt många andra dagar tidigare har spenderats! Nej, för idag åkte jag och Frajden till Mora där vi hann med lunch på My Sushi, frappes på Wayne's och spana in några snygga killar (turister såklart) samt tillslut prata lite med dem. Vi hade hunnit med så mycket mer också eftersom vi helt hade glömt bort att det faktiskt var helg och då att det inte går mer än 2(?) bussar mellan Mora och Orsa på dagarna, men vi kom hem tillslut lagom till middagen som bestod av grillat. Underbart.
 


Sola, sola och sola.

2013



 
Eftersom att jag spenderar alla soliga dagar ute i solen i hopp om att bli riktigt brun denna sommar, finns det inte så mycket intressant att blogga om känner jag. Men i vilket fall, vad händer med den svenska sommaren? NÄR var senaste gången det var så soliga och varma dagar som det är under den här?
 
 
 


Smultron.

2013



 
Smultron.. alltså det måste vara bland det godaste som går att äta på sommaren - helt klart. Plockade en hel del med kusin under vår promenad tidigare idag och vi bestämde redan då att här ska vi tillbaka och då ta hinkar med oss. 
 


Fixa garderoben!

2013



 
Idag är vädret lite sådär, både soligt och molningt, så det är inte direkt någon idé att ligga i solen hela dagen och steka tänkte jag. Kom precis på attjag fick med mig hem lite saker till garderoben när vi var på Ikea senast, så kanske ska ta och fixa samt rensa den nu medan jag har lust? Om det blir riktigt fint (eller ens blir av med andra ord) så kommer det självklart upp bilder!
 


New in - VS!

2013



 
Hämtade posten tidigare idag och gissa vad som redan har kommit?! Mitt paket från Victoria's Secret! Fick ett mejl för någon dag sedan att det skulle komma fram hit den 29e juli, men tydligen så gick det väldigt mycket snabbare än beräknat vilket jag är superglad över! Är iallafall riktigt nöjd med sakerna och med all kundservice från deras hemsida! Det enda minus är såklart den höga tullavgiften som gick på drygt 500:- denna gång, men det är sånt man alltid får räkna med när man beställer ifrån Amerikanska hemsidor!


8 juli - OOTD!

2013



 

Solglasögon - Gina Tricot | Halsband - Veromoda | Tröja - Fashion Club (Butiken i Los Angeles) | Shorts - Cubus | Armband - H&M Väska - Åhléns | Skor - JESSIGirl (Butiken i Kroatien) |
 


Power-walk.

2013



 
Gick ner till Frajden och slet med henne ut på en power-walk runda i eljusspåret för någon timme sedan! Hon var kanske inte världens gladaste efter att fått lov att avbryta sin solning, men hon har förstört mitt liv så många gånger redan, så tyckte det var min tur nu och ja - mission completed! 
 
Väl ute i spåret pratade vi på om allt möjligt och planerade massor av saker vi ska hinna med den här sommaren, galna och inte normala alls, men så ska det vara helt enkelt.
 


Solen, jag gillar dig.

2013



 
Har precis pallrat mig in från altanen efter att ha legat där ute sedan 11.00 idag. Det här måste helt klart vara sommarens hitills finaste dag och jag kunde inte ha spenderat den på ett bättre sätt. Har fått lite mer färg än tidigare (dock mest på framsidan) men jag kan inte rå för att det är så fruktansvärt tråkigt att sola ryggen.. håller ni med?!
 


6 juli

2013



 
Denna eftermiddag/kväll spenderades med min bästa granne, Matilda! Vi tog en promenad ner till centrum (om man ens kan kalla det här för centrum?) och sedan vidare till campingen där vi spelade lite minigolf, träffade på lite trevligt folk och bara hängde runt där nere! Träffade en kille från Eskilstuna som blev lite chockad efter att han fick höra att jag faktiskt bor här, inte bara är på semester, och slängde ut sig "HUR kan du ens överleva att bo här? Det finns ingenting att göra överhuvudtaget?!" Nej, det håller jag med honom till hundra procent - men stunderna blir vad man gör det till, det är upp till en själv helt enkelt. 
 


Rensa tankarna..

2013



 
Ibland känner man verkligen att det finns alldeles för många tankar inom en och att man bara vill expoldera på grund av dem. Vad löser det? Jo, en sak är att ta en lång promenad vid något lugnt och stilla ställe där det inte finns något annat att fokusera på. Precis det gjorde jag för ett tag sedan och känner nu att det behövdes väl. Det finns gott om ställen som det på bilden i mitt lilla område, vilket kan vara riktigt skönt ibland måste jag säga.
 


Gårdagen!

2013



 
Hade en bra kväll igår, hann både vara med familjen lite och sen med Maddis aka Madicks! Det är lite problem när man bor i Orsa eftersom det inte finns någonting alls att göra här direkt och knappt folk utomhus överhuvudtaget, vilket är väldigt tråkigt. För tråkigt. Men man får se till att försöka ha roligt här så gott det går - easy as that. 
 


Wanties.

2013



 
Hur snygga är inte de här skorna + accessoarerna?! Jag har iallafall blivit lite smått kär i dem och funderar på att skaffa en hel del av dem snart. De finns på F21, dock på den Amerikanska hemsidan som inte fraktar hit, men ska du dit snart eller känner någon där - skaffa hem dessa saker! Många av dem är från deras kollektion Capsule 2.1 som är en av de snyggaste de någonsin haft om jag får säga det själv!
 


Gävle!

2013



 
Igår var en himla bra dag som spenderades med både familjen, massor av bra vänner och Ulrik. Den började med att jag och familjen åkte till Valbo Köpcentrum och då också Ikea. Jag skulle egentligen åka direkt till mina vänner som satt och köade vid scenen är Ulrik senare skulle spela klockan 20.00 på kvällen, men eftersom vi är i en svår sitation nu eller vad man ska säga, så kände jag att jag ville spendera lite tid med familjen också. 

Men vid 16.00 åkte jag, och tog då också med mig min syster såklart, till Stortorget för att träffa alla andra och blev bombad med kramar direkt jag kom fram. Vilka underbara vänner jag har som jag nu redan saknar. Träffade även en hel del jag inte träffat i verkligheten förut och det var riktigt roligt - det är det alltid! Tog inte alls så mycket bilder igår under konserten och innan vilket jag ångrar, men lyckades få några bra bilder på Ulrik och bandet iallafall samt med Anna & Vilma! Bilderna längst ner är tagna från Arbetarbladet.se!

Ulrik var helt underbar, hela konserten var så himla grym och den ligger helt klart top tre med Fryshuset i November 2011 och Säter i Juli 2013. Det är såna här stunder man verkligen tycker om, man glömmer allt annat dåligt som händer i livet och bara tar vara på tiden med världens bästa musik och alla bra vänner. 
 


Nutella + Banan = Sant

2013



 
Det här är så himla simpelt men ändå så otroligt gott - rubriken säger allt. Jag måste se till att det här inte blir en vana att äta, men det lär bli ganska svårt skulle jag tro. Men det är trots allt lill-lördag om en halvtimme, om vi tänker så!
 
Recept till det här är alltså då 1 banan, 1... Nej men det där kanske inte är nödvändigt va? En riktigt bra sak att göra om man är lika dålig som mig i köket och inte brukar lyckas under normala bakverk! Njut!



2 juli

2013



 
 
Idag började jag min dag med jobb även idag, men nu har jag faktiskt bara två dagar kvar på jobbet! Direkt när jag slutade så kom pappa och Ellinor och hämtade mig, så åkte vi vidare till farmor för att hälsa på henne - vilket verklien behövdes eftersom jag inte träffat henne på väldigt länge! Tänk vad glada gamla människor blir och vad mycket de uppskattar, även fast det bara är småsaker som att hälsa på dem?
 
Efter det åkte jag och klippte mig, mest topparna, för det har jag heller inte gjort på länge! Jag blev riktigt nöjd för en gångs skull (tror jag) och hoppas att det inte blir så slitet snabbt nu utan håller sig fint ett tag!
 
Nu ska jag ta fram kläder samt planera morgondagen lite eftersom jag ska till Gävle och se Ulrik + då också träffa massa fina människor såklart!
 


1 juli

2013



 
Idag började jag med att gå upp tidigt för att sedan åka till jobbet, sista veckan nu. Det gick helt okej idag tyckte jag och det blir lite roligare för varje gång, men det är ändå skönt att det är klart med jobbet snart eftersom det händer för mycket annat i mitt liv just nu som måste fokuseras på.
 
Efter jobbet åkte jag, min syster och mamma in till Mora för att göra en sak, men sedan också gå lite nere på gågatan och jag fick med mig hem ett par shorts och en BH från Cubus samt solglasögon och armband från Ur&Penn. Vi avslutade dagen där med en glass vid favoritglasskiosen!
 
På kvällen mådde jag verkligen inge bra alls, så skrev och frågade en väldigt fin kompis i Sthlm om råd och det slutade med att hon ringde upp mig och pratade (lyssnade, stöttade, gav råd, gjorde jämförelser, allmänt var där) i hela 40 minuter vilket jag verkligen behövde. Det samtalet fick mig verkligen att känna mig starkare, försöka tänka positivt och inte ge upp hoppet. Både hon och hennes syster är otroligt bra vänner och är så himla glad att jag har dom.

Runt midnatt tog jag och Frajden (Frida) en power-walk runt 2,2 kilometersspåret och låt mig gissa att vi hade minst tre djur som smög på oss i skogen. Men bor man i Orsa är det så, bara att inse fakta liksom. Men det var en trevlig stund trots alla tusentals mygg och knott!