Pepparkakor

2013



 
 
 
Sådär, då var årets första pepparkaksbak tillsammans med lillasyster gjort och det var väl på tiden? Jag gillar att börja tidigt när det kommer till allt som har med julen att göra, så det förvånar mig lite att jag inte har bakat tidigare. Jag lyckades iallafall få mina pepparkakor hårda och inte mjuka (som alltid annars) vilket var värt all den "göra om" tid det tog eftersom de gick sönder hela tiden av den tunna degen. Har man minsta lilla tjocka degen, så sväller pepparkakorna upp i ugnen och blir cirka 10 centimeter tjocka? Ja, nästan ungefär så.
 


Room inspo

2013




(Bilder från WeHeartIt)
 
Hur härligt vore det inte om man faktiskt skulle få till sitt rum precis som man vill ha det någongång? Ni måste ju hålla med om att det finns en hel del bilder inne i sitt huvud efter hur man vill ha det? Det har iallafall jag och jag vet inte hur många gånger jag har försökt ta tag i det hela att påbörja något, men jag kommer alltid av mig av någon anledning.. även fast det är så roligt?! Men nu har jag satt upp ett mål att innan jul, då ska jag bli klar med mitt rum - så, kanske lika bra att gå upp och fortsätta nu på en gång? 
 


Julbak!

2013



 
Håller på att bakar för fullt idag med mamma och syster, lussebullar, pepparkakor och kakor står på listan. Lussebullarna ligger och jäser medan vi nu ska baka pepparkakor med massa julmusik på i bakgrunden - mys! Har lärt mig under den senaste tiden att man ska ta vara på alla små stunder och verkligen göra något av dem och ja - spendera tid med familjen är det man bör prioritera först av allt. Jag har insett att det är bland det absoluta bästa, dyrbar tid man bör ta vara på så ofta man kan.
 


Details

2013



Ur&Penn 20:- (REA)
 
It's all about the details. Jag är verkligen helt fäst vid guldiga detaljer, föredrar det nästan mer än silver. Eller ja, det beror på - men förut har jag alltid bara kört på silver. Vad föredrar ni när det kommer till accessoarer? GULD eller SILVER
 


Curly

2013



 
Jag lyckades precis med någonting som jag aldrig trodde jag skulle göra - locka hår med en plattång. Jag vet inte hur många gånger jag och Matilda försökte på varandras hår, men tillslut lyckades vi och här är resultet på Matildas hår jag gjorde! Det som var lite halft läskigt var kanske att Matilda råkade bränna av några hårstrån från mitt hår på grund av att det fastnade i någon sprina på plattången? Haha!! Men det gick- och blev bra iallafall som tur var för henne! Jag har alltid tyckt det sett totalt omöjligt ut, att få håret sådär med en plattång - men nu när jag lärt mig är det faktiskt väldigt enkelt!
 


Tofflor

2013



 
Tro det eller ej, men jag hittade faktiskt de här tofflorna inne på Ica Maxi och eftersom de endast kostade 99kr tänkte jag att det var lika bra att köpa dem och faktiskt - de är så himla sköna!! Tycker även att mönstret på dem är otroligt fint, speciellt nu runt jul så visst gjorde jag världens kap där?! De finns även vita och röda om jag minns rätt, också riktigt fina - så passa på att gå in och köp dig ett par!
 
Nu ska jag försöka ta och städa mitt rum ordentligt, inreda det fint och så vidare. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt nu, men kommer alltid av mig. Ska verkligen försöka göra det bra nu och om jag lyckas så kommer det självklart upp bilder!
 


Opium Fur

2013



 
Hade världens hål idag, så satt inne på Solestruck ett bra tag och bara förälskade mig i massor av olika skor. Hittade de här, ett par "Opium Fur" från Jeffrey Campell och det blev kärlek vid första ögonkastet skulle man kunna säga. Hur snygga är dem inte?! Priset ligger på $254.95 vilket är ungefär 1750kr vilket såklart är dyrt (och ännu dyrare om man beställer själv på sidan eftersom tull tillkommer) men värt om något. Jag ska sitta spikad framför skärmen den 29e när klockan slår... vad det nu blir för tid här, så jag är redo inför Black Friday kaoset på sidan. Vem vet - det kanske blir väldens bästa deal på dem här just då?!
 
Jag beställde ett par Lita, Jeffrey Campbell från Solestuck förra året och jag måste säga att deras kundservice är riktigt bra samt ganska så snabb leverans med. En till bra sak är att frakten är gratis hit om man handlar över $150 men självklart förekommer den här jävla tullen, vilket för mig brukar ligga på 1/3 av summan på det jag handlar. Hur som helst, en bra sida med massor av bra skor!


OOTD

2013



 
Köpte som sagt en tröja på Lindex för någon dag sedan (jag som normalt aldrig köper kläder där) men tyckte faktiskt om den här tröjan! Enligt mig så är den är både skön, snygg, lätt att matcha, och fin nu till vintern - ett plus med vintern! Den finns iallafall att köpa där för endast 199kr om jag minns rätt, hur bra pris!?
 


Lite nytt från Ikea!

2013



 
Ikea har alltid allt och lite till, saker som man inte behöver och saker man behöver. Igår så fick jag iallafall med mig hem ett sett med lite baksaker, burkar + godis (hello pensionär), ett helvitt påslakan + en ooosthyvel (ooo - går ej att översätta nu) till min ena amerikanska vän. Jag blev fruktansvärt taggad till att baka inför julen nu, hur kommer det sig att man inte köpt sånt där tidigare?!

Nu ska jag iallafall försöka plugga lite spanska, har prov på tisdag och har i stort sätt inte ens kollat igenom vad jag ska kunna. Eftersom folk har ganska mycket panik inför det här provet kanske det är bäst att köra igång nu, nu på en gång.. eller vi får se, jag är alltid ute i sista sekund vad det än gäller - det går inte att bryta det mönsret. 
 


Frost everywhere

2013



 
Jag vaknade inte för ens runt klockan 14.00 idag, även fast jag ställde klockan vid 09.00 och 10.00 - så ja, jag har alltså snozat i 4-5 timmar? Hur som helst, vaknade av att mamma och pappa ropade nedifrån "VI HAR HITTAT DEN PERFEKTA JULGRANEN" och dem verkar vara de mest exalterade i familjen. Haha! Trodde verkligen vi äntligen hade fått snö ute, men det var visst bara all den här frosten som lurades. Hur som helst, bara det är lite vitt ute så är jag nöjd.
 
Nu ska jag sätta mig ner och beställa lite julklappar på nätet till folk, hur roligt som helst ska det bli. Jag trodde verkligen jag var ute i god tid, men nej - tydligen inte. Det står att leveransen sker mellan den 6-24 december på de flesta produkter, vilket är lite tajt kanske. Det blir ännu svårare det här med att ett paket ska till Los Angeles, med andra ord - på andra sidan jordklotet. Men det löser sig får vi hoppas, de lär ju iallafall komma fram före Mars, den månaden som folk fick sina julklappar från mig år 2011/2012..
 


Sushi

2013



 
Fick med mig lite sushi hem från Mora påvägen hem från Borlänge, vilket nästan var dagens höjdpunkt. På ett sätt. Sprang in där prick klockan 17.00 (då dem egentligen stänger) men de var så snälla och stannade kvar för att ta våra beställningar + ge oss lite extra bitar, eftersom de ville bli av med det - underbart! Det är lite konstigt, det här med att det godaste stället jag har varit på och ätit sushi ligger i lilla Mora?
 


Borlänge

2013



 
Gick upp tidigt imorse för att sedan sätta mig i bilen med mamma, syster, Frida och Agnes mot Borlänge. De små barnen skulle till Aqua Nova och bada, så jag höll mamma sällskap under dagen. Vi började med att åka till Ikea och äta lunch där det blev julbord - första gången för i år! Det kostade bara 99kr/per person (för medlemmar, 199kr annars) vilket var otroligt billigt och maten var ritktigt bra om man jämför med priset. Vi gick även en liten sväng bland avdelningarna och fick med oss lite saker. Efter det gick vi in en snabbis på Kupolen, mest för att jag skulle försöka hitta en julklapp till Brooke (en av mina kompisar i Californien) för att göra det här hemma runt byn är lite svårt. Okej, det var inte så lätt inne på Kupolen heller eftersom vi har i stort sätt ingenting som de inte har där borta eller vad man ska säga? Fick iallafall med mig en sak inne på ikea som börjar på o och slutar på hyvel (skriver inte ut hela ordet ifall hon översätter denna text) och ja - kan ni tänka er hur roligt det kommer bli när hon ska använda den?! Hon kommer inte förstå någonting! Haha!! Hittade även en sak inne på Gina Tricot som åker ner i paketet det med! Utöver det, så fick jag med mig en väska och ett par hörlurar från New Yorker till mig själv, två spontanköp på 5 minuter kan man säga! Jag har iallafall haft en riktigt trevlig dag tillsammans med mamma, flera dagar som dem behövs.
 
 


Aztec

2013



  
Cardigan, New Look // Halsband, Boohoo // Svart armband, Mango // Klocka + armband, Vince Camuto // Ringar, ASOS // Jeans, Topshop // Skor, UGG 
 
Jag tycker verkligen att kläder (speciellt cardigans) med aztec mönster är så otroligt fint - speciellt nu på vintern. Det dyker upp fler och fler av dem överallt, men en sida som har ett stort utbud av dem till bra pris är New Look där det som sagt går att hitta en hel del av dem! Snygga, mysiga och varma på en och samma gång - hur bra är inte det?!
 


New in - foundationpuder från Sephora!

2013



 
Min kusin var som sagt i New York för någon vecka sedan och hann i sista sekund plocka upp min absoluta favorit foundation/foundationpuder från Sephora's egna märke. "This oil-free compact foundation instantly mattifies with results that last for up to eight hours, revealing a natural, flawless complexion with zero shine all day long." är en del ur beskrivningen på hemsidan och på min hy funkar det precis på det viset. Priset ligger på $22 i Amerika och jag är inte helt säker om det säljs här i Sverige eftersom jag alltid fått hit det från Amerika, men det tillhör ju deras egna märker så det borde finnas även här med antar jag. Hur som helst - rekommenderar den här produkten strort!
 


Hunger Games: Catching Fire

2013



 
Nu har jag precis kommit hem från att ha varit sett "Hunger Games: Catching Fire" på bio tillsammans med Emma, Josse och Björn + en hel den fler från vår klass som också var där! Filmen var riktigt bra och jag tycker verkligen att de har lyckats med den - otroligt bra gjort. Slutet var däremot lite konstigt, det avslutades mitt i under allt som pågick eller hur man ska säga. Men det är bara att stå ut och vänta tills nästa film helt enkelt, som kommer om något år - 2015/16 om jag minns rätt?
 
Imorgon är det psykologiprov inom socialpsykologin som gäller, vilket jag tror kommer gå ganska så bra. Jag har börjat bli riktigt intresserad av psykologi, det är alltid så intressant och man lär sig så egentligen självklara saker men nu med en helt annan förklaring som man inte haft innan. 
 


Believe Trailer

2013



 
Så fort jag ser den här videon får jag tårar, det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den. Jag längtar så otroligt mycket tills filmen kommer ut och jag äntligen får se den. Jag vet att det kommer bli en helt magisk händelse att se den inne i biosalongen, för precis så var det med Never Say Never och tydligen ska den här vara ännu bättre - om det ens går? Jag kan inte vara ensam om att älska slutet på den här trailern, så avslutar med ett litet fint och inspirerande citat av ingen annan än Justin han själv: "Don't let the pants wear you, wear the pants."
 


Sour Patch Kids

2013



 
Jag kom inte upp för ens runt 12.00 tiden idag, även fast jag hade cirka fem alarm runt 09.00 - men det hjälpte visst inte. Precis när jag skulle gå upp hörde jag att det ringde på dörren och min kusin samt moster kom då hit en sväng. Vi åt nybakta lussebullar, bara pratade och hade det allmänt trevligt. Min kusin kom hem från NY för någon vecka sedan, så hon hade med sig lite (skoja, big back it is) med Sour Patch Kids till mig och min syster! Jag tycker normalt inte om särskilt många sorter/märken när det kommer till amerikanskt godis, men det här är ett av mina favoritgodis från där - mums! Glassen och chipsen där emot, det har dem verkligen lyckats med. Lite synd att det varken går att skicka eller ta med glass i resväskan faktiskt, men hur som helst - har iallafall mina favorite kids här nu.
 


Pink computer

2013



 
Nu är jag äntligen tillbaka, men fullt fungerade dator och även rosa numera. Jag försökte uppdatera den för någon dag sedan, men krashade - så kunde inte komma in på den överhuvudtaget. Som tur var (THANK GOD!) så lyckades IT-teknikern på skolan fixa den och jag har nu fått tillbaka den uppdaterad och tillsammans med alla filer vilket jag var så orolig för.
 
Hur som helst, fick hem det här fina, rosa skalet till den för någon dag sedan. Jag tappade den i golvet/skåpkanten för några veckor sedan, så fick världens hack på sidan av den - så bestämde mig för att försöka skydda den lite extra. Skalet hittar ni HÄR (tillsammans med flera andra) och jag köpte det rosa för 199kr! Nu ska jag ta tag i en hel del skoluppgifter och bloggandet igen: Välkommen tillbaka kära dator.
 


MusicMonday Nails

2013



 
Målade mina naglar för någon dag sedan och såhär blev resultatet, ganska så bra tycker jag eftersom jag inte har fixat mina naglar på så länge! Ni som gillar Justin vet att det här är symbolerna på alla (förutom den senaste) låtar han har släppt hittills under hans MusicMondays! När alla 10 låtar har släppts ska jag satsa på att göra dem alla på vardera nagel - hur grymt vore inte det?!


OOTD

2013



Kappa, H&M // Klänning, H&M // Skor, Dr. Martens
 
Köpte som sagt en kappa tidigare i veckan från H&M, som jag gjorde premiär när det kommer till användning idag. Fick även hem klänningen under från H&M den med, en långärmad skön modell som jag verkligen är riktigt nöjd med. Kappan ligger på 599kr och klänningen på 249kr om jag minns rätt, både två ganska nya i sortimentet!
 
Idag var jag iallafall ledig, eftersom jag var på öppet hus i lördags. Helt fel dag att vara ledig på tycker jag dock eftersom jag normalt slutar innan lunch på måndagar, men ja - bättre än inget. Hade tänkt ha den här dagen till att plugga, men så blev det inte riktigt så får helt enkelt börja med det nu på kvällen istället. Som jag har nämnt tidigare så pluggar jag alltid bäst sent på kvällen eller på natten och varför på det viset, det vet jag inte men vad ska man göra åt saken?
 


Naglar

2013



 
Började med att fixa mina naglar för några timmar sedan och är riktigt nöjd hittills eftersom jag inte har gjort det (mer än att måla med ett neutralt lack bara) sedan i april om jag minns rätt. Trodde att jag hade tappat en hel del, men det gick faktiskt bra. Har en nagel kvar som jag ska måla klart imorgon, sedan kommer det självklart upp bild på dem. #MusicMonday is the clue.
 


Back to Halloween

2013



 
Såhär 1 vecka senare kommer några bilder på min och Maddis sminkning från Halloween! Det tog ganska lång tid märkte jag, just det här med att jag sminkade oss båda - men lyckades bli klar i någorlunda tid som tur var! Har inte varit så mycket för Halloween förut, men det är en ganska så rolig högtid att fira ändå tycker jag?!
 

 
 
 
 


Wednesday

2013



 
Har precis kommit hem efter att ha varit i skolan och sedan ner till centrum i Mora en sväng efteråt med mamma och syster. Tänkte kolla runt i lite affärer eftersom jag behövde köpa en ny väska, och som tur är hittade jag både en väska och en superfin jacka/kappa - båda inne på H&M! Inlägg om dem kommer upp till helgen tillsammans med lite andra kläder från deras webbshop som jag beställde förra veckan och som hämtades ut från posten tidigare idag! Jag tycker att de har fått in så himla mycket fint nu till vintern, så in och kolla på direkten om ni inte gjort det tidigare!
 
Köpte även med mig sushi hem från "My Sushi" och tycker att jag borde vara en stammis där om man räknar ut medelvärdet på besök jag gör där i månaden.. Haha!! Jag kan inte vara den enda som är beroende av sushi? Eller är jag? Nu sitter jag iallafall framför datorn och ska sätta på någon film tror jag, innan det blir dags att plugga på lite spanska glosor.. som jag precis kom på att jag hade nu medan jag skriver det här eftersom jag fortsatte först att skriva meningen "..sätta på någon film tror jag, bara ta det lugnt..." men så blev det visst inte. 
 


Like Box Jul 2013

2013



 
Såg precis på OPI Like Box (som är en nystartad idé för OPI Sverige) att de har börjat sälja sin "Like Box Jul 2013" som är en box med fyra olika varienter av OPI's nagellack som passar perfekt till julen! Färgerna på lacken man får med lyder från vänster "When Monkeys Fly!" "Oy-Another Polish Joke!" "Stay the night" och "Danke-Shiny Red!" - vilka enligt mig är otroligt fina lack! Nu finns alla dessa att köpa i en inslagen, fin box för endast 299kr där ordinarie pris ligger på hela 600kr! Eftersom det är först till kvarn som gäller, så funderar jag verkligen på att beställa de här på en gång - känner på mig att jag kommer ångra mig annars! HÄR beställer du boxen! 


Tillbaka

2013



 
Sådär, nu är första skoldagen efter lovet äntligen avklarad vilket känns så skönt. Eller ja, skönt är det väl inte direkt att vara tillbaka i skolan igen, men får börja tänka att för varje vecka som går blir det 1 vecka närmare studenten! Som jag redan visste flera dagar innan, så försov jag mig imorse men lyckades komma i tid iallafall. Jag vet inte hur många gånger jag har kollat på klockan idag eller nästan svimmat för att jag varit så trött och jag som trodde att jag hade vilat ut under det här lovet, men det känns som om jag har gjort allt förutom det. 
 
Nu ska jag börja plugga igen, köra en liten mjukstart (not) med matten, men är lite tveksam över hur det kommer gå eftersom det inte är det lättaste ämnen så att säga. Vi ska tydligen spela in en video på oss själva, där vi förklarar och löser ett mattetal på en speciell sida ur boken. Jag förstår verkligen inte syftet med det hela? Räcker det inte med att bara skriva en riktigt bra, utförlig uträkning? Men att ifrågasätta en mattelärare brukar väl inte alltid vara så lyckat, så det är väl bara att köra på helt enkelt.
 


Fucking Deadheads

2013



En artikel om projektet hittar du HÄR!
 
Men tanke på att det precis varit (samt fortfarande är i stort sätt) Halloween så tänkte jag att ett inlägg som det här är ganska så passande?! För ungefär ett år sedan skulle jag tro, hittade jag en annons på en castingsida som lät alldeles för intressant för att bara undvika. Jag kollade in annonsen och blev intresserad på direkten, upplägget samt planeringen för det hela projektet lät helt fantastiskt - så jag sökte till det med mitt CV på direkten. Någon månad senare fick jag ett mail av dem, att de var intresserade av mig och hade hittat uppgiter till mig i deras projekt - och självklart var jag på!
 
Inspelningen för mina scener varade en dag i början av sommarlovet, ute i Vallentuna som ligger en bit utanför Stockholm! Jag spelar under som sagt några scener en hälften människa/hälften zombie person, med andra ord - en människa som "zombie-diagnosen" inte riktigt har brytit ut för eftersom hon precis har varit på nattklubb, men blivit biten på vägen hem därifrån. Hon är en sexig, listig och smart person/zombie och när det är dags för att anfalla, är allt hon tänker på att anfalla listigt, döda och äta.
 
Inspelningen var bland de roligaste jag någonsin varit på och det var otroligt kul att verkligen få leva sig in i rollen och ge gärnet. Filmteamet måste jag säga var det bästa jag någonsin jobbat med, just för all den possitiva energin, all beröm och till sist men inte minst, glädjen under dagen. Jag tror verkligen på det här filmteamet och projektet, att det kommer gå riktigt bra för båda dem. Som det ser ut nu kommer filmen att komma i början av 2014 och då gå att streama online (men en trailer kommer att släppas innan) och sedan är en dokumentär om projektet också under arbete!
 


Union J

2013



 
Igår fick jag hem Union J's nysläppta album i brevlådan, vilket jag har väntat på ett bra tag nu. Beställde skivan redan i september (om jag minns rätt) och då var faktiskt ena alternativet att beställa så man fick den signerad, vilket jag självklart körde på. Mina favoriter just nu är "Amaze Me", "Beethoven" och "Where Are You Now" - så himla bra låtar. 
 


OOTD

2013



         Mössa, ASOS // Tröja, New Look // Jacka, Cubus // Jeans, Cubus + egendesignade // Skor, Skohuset 
 
Har inte gjort så jättemycket idag, mer än att varit in till Mora och ätit lunch med familjen och sedan gått runt en sväng på "gågatan" och kollat runt lite. Nu ska jag snart ner till Frida som den snälla vän jag är och hjälpa henne att hålla i hennes systers kalas som få se nu.. börjar om 20 minuter visst (oj) så det blir att skynda på nu som bara den märker jag. Att alltid vara ute i sista sekund, vad det än gäller - det är jag det.