Sister

2014



 
There is no better friend than a sister. And there is no better sister than you. 
 
Ibland är det alldeles för lätt att "glömma bort" sitt/sina syskon och istället vara alldeles för upptagen med sina egna vänner, sig själv och ja - ni förstår. Jag tror att det är himla viktigt att faktiskt umgås med sitt/sina syskon under åren och inte bara prata lite framför middagsbordet, utan faktiskt umgås. Ett syskon vet allt om dig även fast du inte berättat allt, känner dig nästan bättre än dig själv, finns alltid där för sig, delar otroligt många minnen med dig, gör så att du aldrig behöver känna dig ensam, så ja - ta vara på massor av tid med ditt/dina syskon för den tiden är och kommer alltid vara oslagbar. 
 


Lunch

2014



 
Passade på att göra en riktigt god, nyttig men snabb lunch idag, nämligen tonfisksallad som helt klart är en favorit enligt mig. Till tonfisken hade jag ruccola, paprika, gurka, rödlök, avokado, tomat och ägg - en bra blandning. Under sommarren så är det här i stort sätt det jag lever på, men det skadar ju inte att äta det ibland under vintern med?! ♥
 


Mornin'

2014



 
Lyckades komma upp redan vid 09.00 idag, vilket känns riktigt bra eftersom jag har planerat att göra en hel del saker idag. Normalt så brukar inte mina planeringar hålla hela dagen, men nu har den redan börjat riktigt bra - så förhoppningsvis håller den dagen ut. Har laddat ner appen "Any.DO" som fungerar genom att man gör olika listor med saker att göra för dagen, morgondagen, kommande dagar osv - som man sedan checkar av att man har gjort så fort man gjort det. Det går att sätta alarm på aktiviterna, noteringar, färger efter hur viktigare de är osv - en riktigt bra app som gör det lite roligare att få saker gjorda.
 
Har hittills hunnit med en power-walk, en riktigt god frukost, te och bloggande. Vad mer har jag planerat idag? Jo, spendera lite tid med syster som jag inte gjort på ett tag, plugga spanska och matte (det bär mig verkligen emot, men ibland måste man), börja fixa mitt rum och gymma senare ikväll. 
 


ROSES AND CHAINS

2014



 
Har börjat letat för fullt efter en ny vårjacka eftersom det egentligen inte är så långt kvar tills våren om man tänker efter. Jag har iallfall bestämt mig för att vara ute efter en bomberjacka och har hittat en hel del stilrena som jag skulle kunna tänka mig, men hittade tillslut även den här - hur snygg?! Ska definitivt försöka köpa den här lite längre fram, om rätt storlek finns inne - skulle helt klart blivit den favoriten! 
 


Cozy time

2014



 
 Gjorde iordning en liten middag/kvällsmat (eller vad man nu ska kalla det) till mig, mamma och syster för ett litet tag sedan som vi åt framför TVn - gott att unna sig ibland! En riktigt god blandning med revbensspjäll och bröd med parmaskinka, ruccolasalla och brieost. Riktigt mysigt!

Laddar upp inför jobb imorgon under dagen och efter det får vi se vad som händer. Trots att det är lov för min del under veckan som kommer, känner jag mig fortfarande lika stressad som under alla andra veckor - har alldeles för mycket i mitt huvud. Just därför ska jag försöka att ta det lugnt största dels det här lovet för en gångs skull, det kan säkert behövas.
 


Är det bara jag?

2014



 
Jag visste inte först om det bara var inbillning eller om det faktiskt var så det låg till, men idag fick jag höra att jag inte var ensam om att känna precis så - vilket var riktigt intressant eftersom det var som om orden skulle kommit direkt ur min egen mun.
 
Jag går igenom något riktigt tungt just nu och har gjort det ett tag. Under de senaste månaderna har det känts som om jag har mognat en hel del och då menar jag inte normal mognad som sker under åren som går - utan en mognad som kommit ganska snabbt, speciellt inom vissa områden. Började fundera förut om det var möjligt att det fanns något samband mellan det? En traumatisk händelse och en plötsligt kommande mognad? Idag när jag fick höra om en liknande händelse och känsla från en person, var det tillräckligt med fakta enligt mig för att inse att det faktiskt var så som jag tänkte. Ett samband. 
 
Jag antar att det är så, när man går igenom något riktigt tungt och man behöver tänka annorlunda, anpassa sig själv ibland, ta mer ansvar, vara starkare som person, hantera andra sorters problem, kommunicera på ett annat sätt och klara sig på egen hand gällande en hel del saker - då mognar man på ett sätt man annars inte skulle göra. Har jag rätt? Jag känner iallafall att jag har mognat på ett sätt jag annars inte skule gjort, vilket har lett till att en del människor jag tidigare umgåtts med plötsligt känns tio år yngre än mig själv och alldeles för barnsliga - det är nog det som känns av mest vilket såklart är ganska drygt ibland. Det känns så väl att jag inte passar in alls bland folk som jag tidigare passat in med helt okej. Min syn på en hel del olika saker har även ändrats totalt och jag tänker på ett helt annat sätt gällande så många olika saker. Allt det har skett på bara några månader. 
 
Är jag ensam om att känna såhär? Eller finns det fler där ute som känner/har känt precis likadant?
 


Daily make-up

2014



 
Dessa prodokter har jag kört med ett bra tag nu och har "re-ordered" (hittar inget svenskt ord för det just nu) dem flera gånger - brukar använda de här till vardags. Rekomenderar verkligen allihopa, men speciellt primern från Smashbox, mascaran från Maybelline och highlighten från Benefit. 
  • 8 HR Mattifying Compact Foundation från Sephora
  • Ögonbrynspenna från H&M
  • Fit Me Concealer från Maybelline
  • Maybelline New York Master Precise Liquid Eyeliner från Maybelline
  • Colorful Blush "Corail Frisson" från Sephora
  • Golden Bronze Complexion Highlighter från Benefit
 


New in from VS!

2014



 
Lite nytt och fint från Victoria's Secret fick såklart också följa med hem från London. Hade planerat att köpa lite nya lotions bara, men hittade även tröjan på rea - så den fick följa med hem den med. Gillar verkligen detaljerna på ärmarna på den, riktigt fint om jag får säga det själv. 
 
Om en stund ska jag dra mig ner till Matilda, som jag inte sett på väldigt länge när jag tänker efter eftersom hon för ett tag sedan flyttade ifrån denna håla för att plugga vidare. Juste, idag/igår kväll började även sportlovet för min del. Vasaloppets deltagare sover inne i vår skola, så vi blir lediga två dagar extra utöver lovet - underbart. 
 


Brazil Collection - OPI

2014



 
Jag måste bara säga att det är riktigt svårt att inte bli förälskad i OPI's nya "Brazil Collection" med nagellack - hur fina färger är det inte?! När det kommer till hållbarhet av lack, så är inte OPI en favorit (där tar Essie priset) men pratar vi om färger vinner dem ganska stort. Mina favoriter i den här kollektionen är helt klart "Kiss Me I'm Brazilian" och "Live.Love.Carnaval" som är namnen på det rosa samt det rödarosa/korall färgade lacket. Kommer defintivt att skaffa dessa lack lite längre fram, lagom till sommaren - då de kommer bli riktigt fina att bära. 
 


New in from NewLook!

2014



 
Fick med mig dessa snygga shorts hem från NewLook och längtar verkligen tills att få börja använda dem i sommar - kommer definitivt bli ett av mina favoritplagg. Det svarta skärpet som följde med är verkligen det som gör det hela på shortsen - detaljer som det gillas stort. 
 


Tuesday

2014



 
Kom hem från skolan för någon timme sedan, så har precis gjort proteinpannkakor (recept finns några inlägg längre ner) som mellanmål till plugget som nu väntar på mig. Lyxade till det med lite banan och sirap denna gången - hur gott som helst. Sista provet innan lovet har jag imorgon, så det är bara att sätta igång. Kom även fram till idag att gränsen för hur svår matte jag kan förstå, är nådd - det är lite oklart om jag bör skratta eller gråta över hur absolut noll koll jag har? Nu börjar det kännas att stressen börjar bli alldeles för stor, men ja - vad ska man göra när man inte är född med en naturbegåvning gällande matte? Hur som helst, planerar att gå ner till gymmet runt 20.00 tiden och innan dess är det plugga inför samhällsprovet som gäller för min del.
 


High five, Taylor.

2014



 
"Long live all the mountains we moved
I had the time of my life fighting dragons with you
I was screaming, long live the look on your face
And bring on all the pretenders, one day we will be remembered"
 


Monday

2014



 
 
Idag var det första dagen som det kändes mer vår än vinter här uppe, vilket var helt underbart - bra start på dagen nu när det är måndag och allt. Har otroligt mycket plugg att få klart den här veckan innan lovet, så efter att ha setat ute på altanen en sväng började jag med att ta en alldeles för lång powernap - bra tajming va?! Hur som helst, ska försöka få klart ett litteratur- och psykologiarbete nu och sedan försöka hinna ner till gymmet en sväng om jag nu skulle hinna bli klar inom någon timme. 1 av 4 dagar (Vasaloppet gör att vi blir lediga på fredag) gjorda innan lovet äntligen är här. 
 


New in from Forever21

2014



 
Fick som sagt med mig hem några saker från F21 som jag är riktigt nöjd med, speciellt eftersom jag faktiskt letat efter både liknande jeans och väska ett bra tag nu. Körde premiär med jeansen tidigare i veckan, men väskan och tröjan får sparas till våren. Jag minns inte riktigt priset på dem, men de var såklart inte speciellt dyra alls - kan tänka mig att iallafall jeansen och väskan låg på runt 200kr vardera. 
 


Time for The RED Tour

2014



 
Måndagen den 10e februari hade äntligen kommit, det vill säga höjdpunkten på hela resan och på det nystartade året med för den delen. Idag var det dags för oss att se Taylor live för andra gången i våra liv, nämligen på en av  hennes alla utsålda RED turné dagar inne på o2 arenan i London. Om en månad är det ganska på pricken tre år sedan vi alla såg henne live i Oslo under hennes förra turné, så det här var verkligen något riktigt efterlängtat. Jag hade på mig mina RED Keds, diadem med kattöron, röda naglar, rött läppstift samt ett rött, glittrigt 13 på ena handen - så perfekt det kunde bli med andra ord.
 
Vi kom till arenan runt 12.00 på förmiddagen, vilket var ganska tidigt med tanke på att vi hade PIT biljetter, det vill säga - platserna allra längst fram. Det var bara 250 sycken av alla 20 000 som går in i arenan som hade de biljetterna, så det var inte alls mycket folk i vårat lilla område framme vid scenan. Medan vi satt och köade träffade vi på en hel del trevligt folk och ja, otrevligt med för den delen - precis så som det brukar vara under konserter. Träffade min fina vän Rachel som bor i London, några norska fans klädda i YBWM outfiten, ett annat fan från en bit utanför London och en tysk som åkt från Berlin samma dag - riktigt trevligt. Min vän Tonja kom även lite senare och joinade oss, som i stort sätt kom direkt från flygplatsen och Stockholm. 
 
Efter att vi fått våra band för PIT och tiden för insläppet hade kommit, sprang vi mot scenen så fort som möjligt med tanke på alla skrikande vakter bakom oss. Men allltså: Kör, bara kör. "The Vamps" som var förband, började spela runt 20.00 tiden och körde 6 stycken låtar - sedan dröjde det inte lång tid innan introt till State Of Grace kom igång och allt det magiska började. Det går verkligen inte att beskriva känslan av lycka under händelser som det här, helt omöjligt med andra ord. Det här med att få se sin största idol och förebild live är något alla borde få uppleva en eller flera gånger i livet. Konserten var helt fantastisk och det är otroligt hur mycket hon har utvecklats under åren. Favoriten under kvällen var helt klart All Too Well - vilket jag gissar de flestas var?! Hur som helst, hade iallafall världens bästa dag på väldigt länge och under väldigt långt framöver. 
 


Proteinpannkakor

2014



 
Slutade skolan ganska tidigt idag, så passade på att leta upp ett nytt recept när jag kom hem för att testa någon ny form av lunch/mellanmål - vilket ledde till proteinpannkakor. Det var väldigt enkelt att göra, tog inte alls lång tid och smakade riktigt bra. 
 

• ½ skopa proteinpulver
• 1 msk kakao
• 1 ägg
• 1 äggvita
• 1 dl mjölk
• 3 msk mjöl (graham/vetemjöl/mandelmjöl/kokosmjöl)
• 1 msk sötning (honung/agave/socker)
• 2 msk kvarg
• 3/4 tsk bakpulver

 

1. Mixa ägg, äggvitan, sötning, mjölk och kvarg.
2. Blanda mjöl, bakpulver, proteinpulver och kakao i en separat bunke.
3. Rör samman de båda bladningarna och stek i stekpanna. Stek på medelhög värme för att de ska bli genomgräddade.
4. Toppa med valfri topping!

 

Jag hade graham som mjöl, honung som sötning och till toppingen hade jag blåbär, pumpakärnor, mandlar och en sorts chokladkräm jag rörde ihop. Chokladkrämen gjorde jag enkelt genom att blanda ihop kvarg, kakao och mjölk tillsammans med väldigt lite honung - vilket blev riktigt gott att ha som tillbehör. 
 


Oxford Street

2014



 
Som jag nämnde tidigare så sov vi ingenting timmarna innan under natten vi skulle åka - så vi var långt ifrån pigga då vi satte oss på tåget till Danmarks flygplats. Planet lyfte strax efter 07.00 på morgonen, så vi kom fram till London redan på söndagens förmiddagen. Efter en väl behövlig powernap på 50 minuter, gick vi och åt på närmsta Nandos och sedan tog vi en promenad till Oxford Street som låg skapligt nära oss. 
 
Jag fick med mig en del saker hem från bland annat NewLook, Forever21 och Victoria's Secret som jag är riktigt nöjd med och bilder på dem kommer upp under helgen. Det var otroligt svårt att försöka hålla i pengarna någorlunda bra kan jag säga, men lyckades faktiskt bra med det trots allt. Inne på VS passade vi även på att hälsa på Taylor's outfit som hon bar under årets "Victoria's Secret Fashion Show" som stod uppe på fjärde våningen. Vi tog även en fika efter ett tag inne på Starbucks eller ja, vi satt faktiskt ute och fikade eftersom vädret var så pass bra just då vilket var riktigt härligt. Vi rörde oss hemåt senare på kvällen, åt middag inne på Pizzahut och planerade det sista inför Taylor på måndagen. 
 


Back home

2014



 Reunited with sis
 
Igår närmare midnatt kom jag äntligen hem, vilket både var skönt och lite halvt tråkigt såklart. Jag lämnade Lund redan vid 10-tiden på onsdagen, men kom inte till Orsa för ens vid 22-tiden eftersom jag spenderade tre timmar i Sthlm på eftermiddagen i väntan på nästa tåg hemmåt. Slapp som tur var vänta ensam, utan spenderade den tiden med Khnaw inne i stan vilket alltid är lika roligt. Bästaste vän. Köpte sedan med mig sushi från Centralen och hade lite kvalitétstid med det på sista tåget hem. Sist jag åt sushi från det stället var det inte alls bra, men nu har stället verkligen förbättrats och jag blev riktigt nöjd!
 
Tänkte göra tidsinställda inlägg med dagarna under resan och med det jag fick med mig hem under shoppingen på Oxford Street. Förhoppningsvis kommer första inlägget redan ikväll, så bara att hålla utkik helt enkelt. Hur som helst var resan verkligen hur bra som helst och det kommer ni antagligen även att se själva! 
 


Sister tattoos

2014



(Bilder från weheartit)
 
Har aldrig haft tanken förut, men har sedan en tid tillbaka börjat fundera på att skaffa en syster-tatuering tillsammans med min lillasyster. Hur fina är inte dem?! Min favorit måste vara "There is no better friend than a sister..." "...and there is no better sister than you" som ni kan se längst ner i vänster hörn. Jag tycker även om "big sis" och "lil sis" tatueringarna på sidorna av ena fingret. 
 


Sunglasses

2014



 
Om jag redan har börjat kollat runt på solglasögon? Svar: Ja. Det är fortfarande vinter och cirka noll vårtecken finns utomhus, men vad gör det - våren kommer komma snabbt som bara den! Jag älskar verkligen solglasögon, det finns så mycket positivt med dem. De kan göra det där lilla speciella för en outfit, få en att känna sig tusen gånger bättre på bilder (haha iallafall för min del) och såklart - de ger en cool utstrålning. 

Jag har redan planerat att köpa flera par tills våren/sommaren och några av dem hittar du på bilden ovanför. Mina absoluta favoriter är dem ni hittar i mitten av bilden, som kommer från Nordstrom - hur snygga?! 
 


Next up: London!

2014



 
Planen med att gå och lägga sig i tid eftersom att taxin till tåget som sedan går till flygplatsen kommer 04.10, gick inte riktigt som planerat, eller ja - egentligen vet jag inte ens om vi hade någon plan i den stilen. Hur som helst, väskorna är snart färdigpackade och planet lyfter om några timmar, så vad mer finns det att säga än: Hello London?! 
 


Preparing!

2014



 
För någon timme sedan tog vi äntligen mod (med tanke på hur lätt det blir fel) till att skriva texten på vår flagga som ska med oss på konserten. Den är ganska så stor, eller ja - riktigt stor med andra ord men det gör det hela bara bättre. Texten på flaggen kommer från Taylors låt "Long Live" vilket bevisar att det inte skulle gå att hitta en mer passande en för det hela. Vi lyckades skriva dit texten ganska så bra ändå, eller hur?! 
 
"All the years that we stood there on the sidelines wishing for right now" 
 


Cali dreamin'

2014



 
Om ganska precis ett år har jag fullt upp med den sista terminen i skolan, förberedelser inför studenten och ja - alla andra saker som tillkommer inom det. Frågan "Vad ska du göra efter studenten?" kommer såklart också in bland det - vilket inte är en lätt fråga. Sedan några år tillbaka har LA blivit en stad jag verkligen börjat gilla, speciellt efter resan dit jag gjorde 2012. Jag vet inte varför, men trivdes otroligt mycket under de två veckorna som spenderades där och har sedan dess velat åka tillbaka så fort som möjligt - så dit är det jag vill.
 
Mitt mål efter studenten är att jobba några år här i Sverige först, för att sedan åka dit och plugga. Jobba där skulle också kunna vara ett förslag? Eller kanske bli AU-pair för ett år? Ja, det finns en hel del möjligheter inom samma mål - så något borde jag kunna nå. Ska även försöka komma iväg på en liten semsterresa dit innan dess, för att få uppleva staden ännu en gång samt hälsa på mina saknade vänner inkluderat min Cali-BFF där borta.
 


Here we go!

2014



 
Började min dag med att packa det sista, göra mig i ordning och framförallt att försöka vakna till liv eller något liknande. Idag var dagen som skulle spenderas på tåg i ungefär 9 timmar sammanlagt för att ta mig ända ner till Lund. Tog tåget från Mora till Stockholm, för att sedan vara där i 4 timmar tills tåget mot Lund skulle gå. Spenderade de timmarna med Khande och Khnaw inne i stan och blev förälskade i alldeles för många klädesplagg, men vad gör det? Var såklart även ute i sista sekund, men det var bara att gilla läget, spurta på och göra sitt bästa eftersom att vara i tid inte finns i min värld! Matilda och Lina kom iallafall och mötte mig för någon timme sedan, så nu är jag framme - redo för helgen! 
 


In the making

2014



 
För några dagar sedan började jag göra om ett par gamla jeans som hittades långt inne i garderoben, vilket tydde på att det nästan var en mening med att göra om dem lite. Det är ett par helt vanliga jeans från Cubus, men som jag nu har börjat göra lite trasiga med hjälp av en sax, pinsett och ett rivgärn - allt man behöver. Det gäller att vara lite petig om man vill ha bra resultat och det är ganska svårt i början, men man kommer snabbt in i det. Förhoppningsvis blir det premiär för dessa jeans redan imorgon! 
 


Thursday

2014



 
Idag var skolveckans bästa dag under veckan, eftersom vi endast har tre lektioner varav den sista är individuellt val det vill säga foto för min del. Den här lektionen spenderade vi i studion, för att ta bilder med och utan glasögon och på så sätt se skillnaden. 
 
Kom hem för någon timme sedan och ska börja packa så snart som möjligt, inför de kommande dagarnas äventyr. Känner jag mig själv rätt, kommer det inte att ske för ens inatt - men hur det än blir så blir det självklart av. Jag är bara lite segare än alla andra. Om jag är en aning exalterad?! Åh ja!
 


Dresses

2014



 
Hur fina är inte dessa klänningar som precis kommit till F21's kategori för nyinkommet? Jag gillar verkligen att den är så simpel, men ändå inte - att ärmarna är av spets gör otroligt mycket. Finns att köpa för bara runt hundralappen. Normalt skulle jag gått för den svarta, men när det kommer till dessa så skulle jag helt klart kört på den korallfärgade i mitten som skulle blivit otroligt fin att bära till sommaren. ♡
 


Counting down

2014



 
Idag är det måndag den 3e februari, vilket betyder att om en vecka är den måndag den äntligen det efterlängtade datumet: 10e februari. Den måndagen är dagen jag äntligen ska få se min största idol igen, för en andra gång efter snart på pricken 3 år sedan den första. Förstår fortfarande inte att jag faktiskt ska gå, har fortfarande inte förstått att jag sett henne live då under 2011. Tro om jag lyckas intala mig själv att förstå denna gång istället?! 
 


Typical monday

2014



 
Tröja, Hollister // Jeans, H&M // Skor, Dr. Martens

Dagens två sista lektioner blev inställda, vilket ledde till att jag slutade 09.15 och det var riktigt skönt. Passade på att följa med mamma och pappa in till centrum en sväng och lyckades även få med mig några saker från H&M hem. Åt lunch för ett tag sedan och ska snart gå ner till gymmet en sväng, efter det blir det att plugga spanska hela dagen lång gissar jag på. Det är ganska så svårt när man har en sådan dålig grund som jag tyvärr har fått. Hur som helst, om jag kör hårt med det idag är provet över imorgon vid den här tiden, får försöka tänka så! 
 


Sunday

2014



 
Började min dag med jobb mellan 10.00-15.00 uppe i Grönklitt, som under de felsta söndagarna det här året hittills. Idag hade jag även Josse med mig, som skulle vara med och lära sig allt nu under hennes första dag - vilket gick bara bra. Det är alltid trevligt med roligt sällskap!
 
Kom hem för ett litet tag sedan (hann ta en fin bild på åkern utanför huset) och har en hel del saker att försöka hinna med - bland annat skriva CV, plugga spanska och spendera någon timme nere i gymmet. Ska även försöka ladda upp inför en riktigt händelserik kommande vecka! 
 


New in - cut out boots

2014



 
Som jag skrev tidigare i veckan så har paketet med mina skor äntligen kommit fram hit, dem som jag beställde för någon vecka sedan bara - och jag kan inte vara annat än nöjd. Jag är redan helt fast vid dem och ska försöka använda dem så fort som möjligt, någon gång jag vet att det inte behövs pulsas i flera decimeter snö. 
 
Jag blev lite fundersam först eftersom det är min UK storlek som står på skorna, men när det kommer till min EUR storlek så står det en storlek större än normalt. Hur som helst, det blev rätt storlek trots det eftersom dem sitter helt perfekt. Längtar tills jag kan börja använda dem, vilket jag kommer göra flitigt om jag känner mig rätt! 
 


On the list

2014



 
Hur snygga är inte de här plaggen och accessoarerna?! Jag har verkligen fastnat för dem allihopa och kommer definitivt att kolla efter dem i London nästa helg. Butikerna allt kommer ifrån är forever21, newlook och riverisland - några utav mina favoriter.