1989

2014 
Idag är det äntligen den 27 oktober 2014, det vill säga - releasedatumet för Taylors nya album 1989. Om jag är redo för det här? Nja, tveksamt skulle jag säga. Det är ingen talan om saken att jag inte är redo för ett helt nytt album, utan anledningen är - vart tar tiden vägen? För någon enstaka dag sedan var det hela 4 år sedan hennes album Speak Now släpptes och skulle jag dra några hastiga slutser här och nu enligt min hjärnas uppfattning skulle jag antagligen säga att det var några enstaka månader sedan. Förstår ni vad jag menar? Inte nog med det, vi närmar oss dessutom december månad - det vill säga att under den månaden kommer Taylor och hennes musik ha funnits i mitt liv i hela 6 års tid. 
 
Hur som helst, om ni inte har gjort det redan - gå och köp 1989 på en gång. Jag har varit lite skeptisk till att det här albumet skulle gå helt pop, men faktiskt (som jag egentligen inte tvekande på överhuvudtaget) så lyckades hon som alltid annars. Det här albumet är magiskt. Tro mig. Mina favoriter? "Blank Space" "Wildest Dreams" "Bad Blood" och "Clean" ingår just nu i den katoegorien - riktiga underverk om jag får säga det själv. 1989 D.L.X innehåller dessutom 13 stycken otroligt fina Polaroids som kommer att få inta mina väggar inom några dagar. Ja, vad ska jag säga? Låt denna 1989 era börja. 
 


Sneakers, Bronx

2014Sneakers, Bronx
 

Beställde för några dagar sedan hem ett par sneakers från Bronx, då jag ganska länge funderat på ett göra det nu. Det stod mellan dessa och en ljusare variant, men besämde mig ganska snabbt för dessa då jag tycker de passar bäst nu till hösten - eller vad säger ni?! Eller ja, höst och höst - idag kom första riktiga snön hos oss vilket resulterade till att gräsmattor och hustak numera är vita. Just nu ser jag det bara positivt, allt blir genast blir så mycket mysigare med snö - men lär antagligen tröttna längre fram!
 
Idag var skolan (långt ifrån alla dock) iväg till Högskolan Dalarna för ett studiebesök, där vi fick lyssna på olika kurser och så vidare - se vad allt innebär. Jag har inga planer på att studera i Dalarna och har aldrig riktigt haft heller, men tänkte att det var bra att åka på just för att se vad som fanns. När det kommer till att studera och jobba nu efter studenten är det Stockhom jag satsar på. Jag hade planerat att lyssna på informationen kring kurserna om eventmanagement, men som av någon anledning inte togs upp? Hur som helst, av det som vi lyssnade på så lockade "PAL" (där man bland annat läser retorik, ledarskap och samarbete, organisationsutveckling mm) och "Detaljhandelsprogrammet" (där man kan bli bland annat butikschef, huvudkontorschef) mig mest. Jag har inga planer på att börja studera direkt efter gymnasiet, utan min plan är att jobba något år innan dess så att jag hinner bestämma mig helt och hållet. Jag är även riktigt sugen på att åka iväg som AU-pair ett år eller studera utomlands, då med någon form av eventmanagement som huvudämne. Hur tänker ni göra? Någon som har lagt upp en bra plan inför livet efter studenten?
 


En ideellt pärlande hjälte

2014Armband som pärlas av riktiga hjältar, som man inte kan köpa för många av
 
Igår var det återigen pärldag för UngCancer, som jag dessutom var schemalagd på att arbeta - så min helg spenderades i Stockholm. Jag åkte ner redan i fredags efter skolan, umgicks med Khande och Khnaw på lördagen och som sagt, jobbade på söndagen. Det var otroligt mycket folk som kom den här gången, redan 30 minuter innan öppning var kön utanför så lång att det inte gick att se något slut?! Det gör mig så otroligt glad att se folk vara så pass positiva till något som det här!
 
Något som jag anser är otroligt bra, är att under dessa pärldagar ses inte cancer som ett tabubelagt ord - vilket det gör annars i dagens samhälle. Vad det ses som? Jo, som vilket ord som helst. Det är fritt fram att prata om det, fritt fram att ställa frågor och fritt fram att visa känslor. Det finns en hel drös underbara människor jag har pratat med under dessa pärldagar, som kanske inte bara är ute för att pärla - utan även för att prata. Det finns inget som får mig att må så bra, som när jag kan få andra att må bra - så ett volontärjobb som det här är bland det bästa jag någonsin har tagit på mig.
 
Vill du också komma och pärla, fika och umgås? I höst/vinter kommer vi att pärla på hotell Radisson Blu Waterfront, som ligger precis bredvid Centralstationen i Stockholm.
  • Söndag den 2a november klockan 12.00-16.00
  • Söndag den 16e november klockan 12.00-16.00
  • Söndag den 30e november klockan 12.00-16.00
  • Söndag den 14e december klockan 12.00-16.00
Jag kommer att arbeta den 30e novemer och den 14e december, så bor du/befinner du dig i Stockhom någon gång under dessa datum är bara att dyka upp!
 


Autumn

2014Kappa, Vero Moda // Tröja, Lindex // Stumpbyxor, H&M // Skor, Dr. Martens
 
Åh, jag verkligen älskar att det äntligen är höst ute just nu - det måste vara den allra bästa säsongen när det kommer till kläder. Kappan ni ser på bilden fick följa med mig hem senast jag var i Sthlm, vilket jag är riktigt glad över att den gjorde - stor favorit. En höst utan kappor, vad är det?!
Annars då? Imorgon ska jag på en introduktionsdag hos McDonalds där jag ska börja jobba framöver. Jag tänkte att det är trots allt ett jobb som går att kombinera riktigt bra med skolan, med tanke på öppettiderna samt hur när det ligger - så var iväg på arbetsintervju för någon vecka sedan och fick ett samtal förra veckan om att jobbet var mitt. Så förutom mitt jobb som eventpersonal och mitt volontärjobb hos UngCancer - kommer jag även befinna mig där framöver. Många bollar i luften eller vad man ska säga, men det gillar jag!
 


Autumn faves

2014Dr. Martens // UGGs // Cut Out Boots från NewLook
 
Nu börjar det verkligen märkas av att hösten är här, både genom kylan och färgerna på alla träden. Jag vet inte vad ni känner, men enligt mig så känns det som att hösten kommer bli väldigt kort i år? Jag menar, förra året kom första snön för oss i slutet av den här månaden?! Jag ser iallafall fram emot vintern ganska mycket, just för att den är så pass mysig som den är - helt klart en av de bästa årstiderna. Hur som helst, mina höstfavoriter gällande skor i nuläget är definitivt mina Martens, UGGs och Cut Out Boots - en variation av skor som passar till vardera outfit. 
 
Nu ska jag ta och fokusera på lite plugg eftersom mina kommande dagar och veckor ser ganska fullbokade ut, så det är lika bra att få klart saker och ting redan nu. Behöver jag ett lycka till? Kan hända!
 


Kanelbullens dag

2014 
Som ingen av er antagligen inte har missat, så var det kanelbullens dag igår - lite bättre än vanliga dagar. När jag ändå var hemma, så passade jag och mamma på att baka hemgjorda bullar tillsammans. Jag fick idéen att även pryda dessa bullar med rosa pärlsocker, precis som majoriteten av bullarna i butikerna - vilket fungerade utmärkt tillsammans med karamellfärg. Hur fina?!
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att planerat inför den kommande veckan, klickat hem lite saker inför hösten/vintern (visar senare!) samt spenderat lite tid nere i gymmet. Imorgon drar förberedelserna inför skolans FN-rollspel igång, vilket innebär att jag missar min 4 timmars långa sovmorgon och måste på föreläsning istället. I nuläget känns det väl sådär, imorgon bitti lär det kännas fruktansvärt - men under kompensationen vi kommer få senare lär det kännas riktigt bra skulle jag gissa på. Hur som helst, nu blir det att koppla av och ladda upp inför veckan!