80%

2014 
Om ni har missat det, så pågår det just nu en riktigt stor rea inne hos JFR - 80% på ALLA smycken. Jag la min order igår eftermiddag och redan idag kom paketet på posten?! Alltid lika snabb leverans! Det som klickades hem igår var två stycken body chains och ett superfint armband - gick på femtiolappen!
 
Planerna för i helgen var egentligen att åka iväg till Sthlm för ett litet uppdrag, men att jag fortfarande inte känner mig helt frisk och alla skolarbeten som dök upp - gjorde det tyvärr inte möjligt. Så helgen får helt enkelt spenderas så som den kommer, får se vad det innebär. Jag brukar aldrig sitta still, utan alltid ha massor av saker på gång (vilket jag gillar) men ibland behövs visserligen lite vila också!
 


Green smoothie

2014 
Jag har aldrig varit en person som försover mig, behöver stressa för att hinna iväg dit jag ska i tid osv - förutom den här veckan. Låt oss säga såhär, jag har försovit mig fler dagar den här veckan än vad jag har gått upp i tid och idag hann jag inte ens iväg till mössprovningen inför studenten. Vad händer? Haha!
 
Hur som helst, under all morgonstress som har varit den här veckan har jag börjat köra på en ny frukost - en smoothie som är både nyttig, supergod och enkel att göra. Du behöver mandelmjölk, naturell kvarg, fiberhavregryn, rått ägg, hallon, spinat, päron, banan och chiafrön. Jag brukar inte mäta någon speciell mängd av ingredienserna, utan bara hälla i det jag känner för helt enkelt. Testa!
 


#tillsammansgörviskillnad

2014 
Som jag nämnde senast, så bar det iväg till Stockholm en liten sväng över helgen. På lördagen iallafall, så hann jag först med lite plugg och sedan vidare för att umgås med Khande några timmar. Heron City, Ikea's pizzor, bilturer, isbjörnskoftor, tivoli.. listan rullar på! Efter det mötte jag upp Anna för en sen middag inne på Vapiano och därefter för att ta oss in på Debaser (20-årsgränsen var ett litet hot) eftersom The Royal Concept spelade där den dagen - vilket vi lyckades med! Med andra ord, det blev en riktigt bra lördag tillsammans med fina vänner för min del!
 
Hur som helst, nu till söndagen. Som ni har märkt har jag äntligen börjat klara av att prata offentligt om mammas fiende, bröstcancern - vilket jag har haft väldigt svårt med innan. Det hela slog mig att jag nu äntligen kunde börja använda min erfarenhet, mina historier och händelser till något bra, istället för att bara tränga bort allt hela tiden. Jag skrev ett långt mail till UngCancer om hur intresserad jag var att börja arbeta som volontär under deras pärldagar i Stockholm - för att vara ett ansikte utåt för drabbade, anhöriga och insamlingen till framtida forskning. Inte många dagar efter det fick jag tillbaka ett väldigt fint mejl om att jag var otroligt välkommen till att göra det och blev uppbokad på utbildning och provarbetsdag som varade i söndags. Hur dagen var? Det har aldrig känts så bra att jobba, alla positiva människor som fanns där tillsammans med världens energi gjorde att jag kunde somna med ett stort leende på läpparna. #tillsammansgörviskillnad 
 


H&M faves

2014 
Igår kväll satt jag och kikade runt lite bland alla nya höstnyheter som har kommit in lite här och där. Det är inte för ens NU det känns att hösten börjar ta över helt och hållet - håller ni med? Hur som helst, hittade dessa tre plagg inne på H&M som jag blev helt fast vid. Favoriten är helt klart den till vänster, som jag tänkte passa på att införskaffa imorgon då jag drar ner till Sthlm en liten sväng. 
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än varit i skolan, men även bestämt ämne (tredje gången) för mitt gymnasiearbete som ska arbetas med under hela tredje året. Här uppe får vi inte längre rikta in oss på vad som helst, inte heller göra något praktiskt - så det är en aning svårt att lyckas få igenom sin vilja till lärarna kring vad man vill göra. Men det ska nog bli bra, känner att jag har läget ganska mycket under kontroll nu. Vad ska ni andra treor göra för arbete? Praktiskt eller inte? Vilken inriktning ska ni dra det till?
 


Det kändes som att jag levde dubbelliv

2014 
"Jag berättade bara för några få vänner om mammas sjukdom och ingen i klassen hade en aning om vad jag gick igenom. Jag var nog rädd för att de skulle ta avstånd från mig eller behandla mig annorlunda om de visste. Jag höll alla känslor inom mig. Det kändes som jag levde dubbelliv."
 
Jag har ingen aning om hur många det är som visste om min tid utanför skolan, aktiviteterna och umgänget. Med andra ord, min tid hemma hos familjen. Det skulle kunna vara allt från ingen till en tiotal personer. Hur många, det får jag nog aldrig riktigt veta eftersom jag inte har gått ut med det här tidigare. Varför? Största anledningen var för att jag var rädd för att inte bara familjesituationen skulle förändras, utan även personerna utanför familjen som fanns runt mig - precis som texten här ovanför direkt uttaget ur reportaget förklarar. Sedan slår jag vad om att alla håller med om att cancer är ett ganska så taburbelagt ord, något som inte alla klarar av att höra om eller som i min situation, inte klarade av att få ut ur min egna mun med egna ord.  
 
Hur som helst, sommaren 2013 vändes mitt liv upp och ner. Totalt. Det som enligt mig själv var det omöjliga hade precis skett. Min mamma hade drabbats av bröstcancer. Ni vet, den där sjukdomen man hör så otroligt mycket om - men aldrig haft någon som helst tanke på skulle kunna komma så otroligt nära en. Var det ens möjligt att den kunde komma ut från alla tv-reklamer, filmer, reportage samt artiklar och sätta sig fast hos min egna mamma? Ja, tydligen så var det precis det.
 
I somras gjorde jag ett reportage tillsammans med tidningen SOLO som ni nu hittar på sidan 36 i det senaste numret för oktober månad. Jag gjorde det reportaget för att jag vill visa för andra personer med drabbade mammor att de inte är ensamma, för det var precis det jag kände mig. Jag vill visa att det faktiskt finns hopp, trots att livet känns totalt hopplöst under tiden. Jag vill visa att du kan kämpa dig igenom allt, bara du ger dig f*n på det.
 


Bodrum Beach

2014 
Stranden vi hade några hundra meter nedanför hotellet var riktigt härlig - bra omgivning, gratis solstolar och klart vatten. Inte helt hundra på vad den hette, utan har för mig att det bara var "Bodrum Beach" som den kallades för. Längs stranden fanns massor av butiker, fik och restautaranger som sträckte sig i någon kilometer skulle jag tro. Passade även på att göra en hennatatuering vid stranden en dag, mitt stjärntecken i kinesisk stil tror jag - riktigt fint blev det.
 
Jag ligger några dagar efter, eller ja - väldigt många dagar efter med inlägg från resan. Det har varit ganska så mycket den här veckan, skolan har varit väldigt stressig och dessutom har jag inte mått så bra - inte världens bästa kombo så att säga. 
 
Idag har jag varit ute och övningskört för det mesta, passade på medan det var bra väder och faktiskt, så gick det bättre än väntat. Jag ska även försöka hinna spela in mitt sommarprat lite senare, vilket måste vara den roligaste skoluppgiften hittills - att få göra sitt eget sommarprat utifrån ett helt valfritt ämne. Det är sådana uppgifter jag verkligen gillar att göra, hela proccesen - idé fram till slutresultat. theBalm

2014 
Trots att jag innan resan inte hittade något speciellt i flygbolagets Tax-free katalog, så kollade jag igenom den ännu en gång under flygturen ner - vilket resulterade till att jag hittade flera produkter från theBalm som jag inte kunde motstå att köpa. Mina favoriter gällande paletten är helt klart "Stand-offish" "Selfish" och "Sophisticated" i nuläget. Har ni några favoritprodukter från theBalm?!
 
Nu ska jag försöka bli klar med några skoluppgifter som bör bli färdiga under veckan. Hade verkligen tänkt försöka att inte göra allt i sista sekund det här året utan börja i god tid - bara fördelar med att göra så! ♥
 


Back from Turkey

2014Topp, Cubus // Shorts, New Look
 
Det här med att hålla i bloggandet borta i Turkiet var inte det lättaste jag har gjort (eller ja, gjort och gjort) eftersom det var så pass dålig internetanslutning och tiden som knappt räckte till. Nu är jag iallafall hemma efter helt klart en utav mina roligaste resor någonsin. Förutom att bara ligga vid poolen på hotellet, hann vi även med shopping, water rafting(!), båttur, besök på stränder - vilket det kommer att komma upp inlägg om under dagarna framöver!
 
Idag ska vi ha gäster över på middag, så innan dem kommer hade jag tänkt försöka hinna med att både träna och fixa med mitt rum. Som jag berättade förut har mitt rum hållt på att renoveras, men eftersom jag var i Sthlm hela sommaren så hade jag inte möjlighet att inreda det - vilket det är det jag ska börja med nu! ♡