Cancerkompisar.se

2015 
Som ni antagligen har märkt genom andra sociala medier, har jag tagit på mig att bli bloggare hos organisationen Cancerkompisar och idag drog jag igång genom att skriva mitt första inlägg i form av ett introduktionsinlägg om mig. "Mamma & den där jävla bröstcancern" är namnet på min blogg och den hittar ni på deras hemsida under kategorin Bloggar tillsammans med ett flertal andra. 

Jag kommer att driva denna blogg eftersom jag vill vara med och göra skillnad, att andra som går igenom samma sak förhoppningsvis ska få det lite lättare, genom att läsa om min historia och därmed inte känna sig ensam. Bloggen kommer att innehålla allt från mina händelser, personliga råd, min förståelse och framförallt, mina bevis på att hopp finns. Tillsammans gör vi skillnad, eller hur?
 


Whisper Challenge

2015 
Förra helgen så fick jag och Emma för oss att göra en så kallad Whisper Challenge hur låga förväntningar vi än hade. Tro det eller ej, så var det så mycket roligare än vad vi hade föreställt oss och lite av det kanske syns i videon?! Som ni säkert kommer att lägga märke till, så var det fel inställning inställd på kameran - så den går in och ur fokus i stort sätt hela tiden. Men vad går det att göra åt saken? En liten lärdom tills nästa gång bara!
 
Har ni tips på någon annan challenge? Som INTE innebär att förtära äckliga saker? Haha!! Tipsa oss gärna isåfall så blir det vårt nästa projekt!
 


Vårens pärldagar

2015 
Igår släpptes äntligen vårens kommande pärldagar för "UngCancer" runt om i Sverige officiellt och därför tänkte jag därmed dela med mig av alla datum här, då det aldrig skadar att sprida information som detta någon extra gång?! Många av er känner säkert bara till att det brukar hållas pärldagar i Stockholm och Göteborg MEN bor du i Malmö, Örebro eller Umeå, har även du chansen nu! Det behövs verkligen så många hjältar som möjligt, hjältar som vill vara med och göra skillnad, sprida glädje, pärla för fulla slanten, hugga in på lite gofika och rent allmänt umgås och sprida positiv energi till alla pärlande hjältar och volontärer! Jag kommer att befinna mig på plats som volontär de datum i Stockholm som jag antecknat brevid där nere, så att få se något bekant ansikte (utöver min hjälte till kusin) dyka upp skulle ju aldrig sitta fel!? 

MALMÖ - Scandic Triangeln
SÖNDAG 25 JANUARI klockan 12-16
ÖREBRO - Scandic Örebro Väst
SÖNDAG 8 FEBRUARI klockan 12-16
SÖNDAG 22 MARS klockan 12-16
STOCKHOLM - Radisson Blu Waterfront
SÖNDAG 8 FEBRUARI klockan 12-16
SÖNDAG 22 FEBRUARI klockan 12-16 (Mig träffar ni här!)
SÖNDAG 8 MARS klockan 12-16
SÖNDAG 29 MARS klockan 12-16 (Mig träffar ni här!)
SÖNDAG 19 APRIL klockan 12-16 (Mig träffar ni här!)
SÖNDAG 10 MAJ klockan 12-16
SÖNDAG 24 MAJ klockan 12-16 (Mig träffar ni här!)
SÖNDAG 7 JUNI klockan 12-16 (Mig träffar ni här!)
SÖNDAG 21 JUNI klockan 12-16
GÖTEBORG - Scandic Backadal
SÖNDAG 18 JANUARI klockan 12-17
SÖNDAG 1 FEBRUARI klockan 12-17
SÖNDAG 15 FEBRUARI klockan 12-17
SÖNDAG 1 MARS klockan 12-17
SÖNDAG 15 MARS klockan 12-17
SÖNDAG 29 MARS klockan 12-17
SÖNDAG 12 APRIL klockan 12-17
SÖNDAG 26 APRIL klockan 12-17
SÖNDAG 10 MAJ klockan 12-17
SÖNDAG 24 MAJ klockan 12-17
SÖNDAG 7 JUNI klockan 12-17
UMEÅ - Restaurang Plectrum på Comfort Hotell Winn
SÖNDAG 22 FEBRUARI klockan 14-18

Vet du redan nu att du kommer dyka upp någon gång under alla dessa söndagar? 2015

2015 Bilder från google
 
Det har redan gått halva månaden av 2015's första månad och jag vet inte med er, men är inte det lite smått läskigt på något vis? Att tiden går så otroligt fort? Jo, det är det. Hur som helst, satte ihop ett litet snabbt kollage på några händelser jag inte annat kan än att se fram emot något så otroligt mycket det här året. 
  •  Ta studenten. Hur härligt kommer det inte vara att äntligen få ta studenten? Efter alla dessa år i skolan? Jag vet att många påstår att gymnasiet är den bästa tiden, men nej - det skulle jag inte påstå. Tre avklarade år från den samhällsvetenskapliga linjen kommer kännas otroligt skönt att bära med sig.
  • Summerburst. Jag lyckades för några veckor sedan vinna biljetter till Summerburst genom mitt ena jobb (där jag eventarbetar) vilket var väldigt roligt att få göra - tack så mycket återigen! Jag är otroligt taggad och känner att det kommer bli ytterliggare en bra avslutning (utöver allt som har med studenten att göra) från skolan.
  • 1989 World Tour - Amsterdam. Bara två veckor efter studenten så åker jag iväg till Amsterdam tillsammans med min syster och min vän Tonja, för att se Taylor under hennes 1989 världsturné. Jag måste nog erkänna att jag ser fram emot det här lika mycket som att ta studenten, om inte mer. Det kommer att bli min tredje konsert (samt turné) av Taylor som jag kommer att gå på vilket bara det gör det så otroligt speciellt. Att dessutom få åka tillsammans med min kära syster samt min fina vän som jag lärde känna tack vare Taylor för flera år sedan (och gick på förra turnén med!) gör det hela så mycket bättre. 
  • British Summer Time - Hyde Park, London - 1989 World Tour. Några dagar efter konserten i Amsterdam, kommer jag och min syster flyga vidare till London för gå på BST där Taylor återigen kommer uppträda, som tillhör ett av alla stopp under hennes världsturné. Till skillnad från Amsterdam, så kommer det här vara utomhus och ha en otroligt stor publik. Vi lyckades få tag på "priority tickets" vilket innebär att vi kommer att få gå in före alla andra, få så kallade "lanyards", ha en speciell egen sektion precis bredvid scenen samt ha tillgång till toaletter - vilket känns otroligt skönt. Jag kommer dessutom äntligen få träffa min vän Rachel igen (som bor där borta) och då kommer det att vara 1 1/2 år sedan vi sågs senast - på Taylor's RED turné i London förra året. Galet bra?!
  • Stockholm. Något jag verkligen hoppas på att få göra redan nu till sommaren, är att lyckas flytta till Stockholm. Jag har sedan flera år tillbaka drömt om att få bo där permanent, då jag har allt för många underbara vänner borta i den staden, tillgång till mina drömjobb och möjligheter som inte finns här i min lilla stad/by överhuvudtaget. Efter att spenderat hela mina sommar där nere var jag övertygad. Hur som helst, jag måste först och främst hitta en lägenhet, samtidigt som jag måste hitta ett fast heltidsjobb - men båda dessa saker bör egentligen ske samtidigt om det ska gå att gå vidare om ni förstår. Men det löser förhoppningsvis sig, så länge jag börjar i tid.
  • Drömmar. Det finns väl egentligen inte så mycket att säga mer än att nu finns det ingenting som stoppar mig från att följa min drömmar. Jag kan välja att starta ett så kallat nytt kapitel när jag än vill och det finns inget förutom mig själv som kan sätta hinder för det. Jag har så otroligt många mål och planer inför framtiden att jag omöjligt skulle kunna rada upp dem här och nu, men det får bli att behålla dem i huvudet för tillfället tills jag får en lite bättre struktur över dem.
 


MacBook Skin

2015 
För någon vecka sedan fick jag för mig att göra en så kallad "storrensning" av min dator, ta bort onödiga bilder och dokument som bara ligger och tar massa plats. I samband med det, fick jag även för mig att designa ett eget skin till min dator - just för att få den här förnyelsebara känslan ni vet?!

Jag tillbringade någon timme inne på CaseApp för att få till det precis som jag vela ha det och voila - här ser ni resultatet! Jag använde Taylor's Polaroid foton (som ni ser hängandes ovanför min säng) fast i digitala kopior och satt sedan och laddade upp foton, ändrade storleker samt flyttade dem hit och dit. Jag blev otroligt nöjd med det då designen såg exakt likadan ut i verkligheten som den jag gjorde på datorn, med andra ord - inte sista gången jag beställer från CaseApp! ♥
 


Vintern..?

2015 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här med att precis all snö är borta, så långt ifrån dessa bilder jag tog förra veckan som man kan komma? På ett sätt är det hur skönt som helst, men samtidigt så lär snön komma senare istället om den inte ligger kvar tillräckligt länge nu? Hur som helst, jag har varit lite småsjuk de senaste dagarna, det vill säga - sjuk men inte riktigt sjuk som i att det har brutit ut helt. Nu känner jag mig dock bättre, så det kommer firas med pass nere i gymmet och sedan en mycket behövlig storstädning av mitt rum.

Jag har inte hunnit med så jättemycket idag, mer än att designa och beställa ett så kallat "skin" till min MacBook inne hos CaseApp. Jag blev verkligen hur nöjd som helst och kan knappt vänta tills det kommer ner i brevlådan. Perfekt sätt att fira inför skolans sista termin eller vad säger ni?! ♥
 


My 2014 in black & white

2015Mitt 2014 i svartvitt
 
1. Åkte till London tillsammans med Matilda och Lina för att se Taylor under hennes "RED-Tour"
2. Taylor framträdde med "Treacherous" mitt framför oss inne på PIT-området
3. Började arbetarbeta hos världens bästa Eventbyrå
4. Gick ut 2:an på gymnasiet
5. Spenderade hela mitt sommarlov i Stockholm och arbetade som telefonförsäljare samt eventarbetare
6. Vågade äntligen berätta om tiden mamma var drabbad i bröstcancer (som nu mår mycket bättre!) för allmänheten och gjorde ett reportage om det tillsammans med tidningen SOLO
7. Fyllde 18 år
8. Åkte till Bodrum, Turkiet tillsammans med Maddis
9. Spenderade ett flertal helger i Stockholm
10. Började volontärarbeta för UngCancer 
11. Såg Ed i Globen tillsammans med bästa sällskapet
12. Taylor släppte sitt nya album "1989" och jag fick tag i biljetter till hennes "1989 World Tour" för både Amsterdam och London 2015