Amazon Adventures

2015 
Som rubriken lyder - så drog jag och Emma iväg på äventyr med hennes Amazon (för er som inte vet, är det en bil - vet att alla inte har koll på sådant) förra veckan. Vi hamnade först någonstans ovanför Fryksås (första bildhalvan) och sedan i Grönklitt (andra bildhalvan), mitt i den så kallade Mellanbacken. Gifflar, Maryland kakor (sen när har dem börjat säljas i Sverige?!), saft och Celcius - iconic picnic I'd say. 
 
Igår spelade vi dessutom in en så kallad challenge, som jag precis redigerade klart - den kommer förmidligen upp här inom kort. Den toppar faktiskt väldigt högt, galet rolig en att spela in måste jag säga. Vi beställde även hem massa saker inför Halloween(!) och testsminkade även litegrann - blev hur taggad som helst. Bring it on. 
 
Hur som helst, har precis varit ute och spraymålat mina tavelramar (nytt tema i rummet på gång!) och nu ska jag titta på det senaste Chicago P.D. avsnittet som kom ut igår. Imorgon är det jobb som gäller, början inte för ens 12.00 så antingen blir det en sovmorgon, eller så blir det en...effektiv morgon med massa saker gjorda - det visar sig. 
 


Du gör skillnad genom att bara stå kvar med fötterna på jorden

2015 Inhandlat på Ica Maxi

(Det här inlägget är från början publicerat inne på min andra blogg "Mamma & den där jävla bröstcancern" som ni hittar inne på www.cancerkompisar.se)

Oktober. Månad 10 av 12. Höstmånaden. Rosa månaden. Just precis - den rosa månaden. Enligt många, så är oktober bara oktober - men en gnutta rosa i det hela. Enligt andra, är oktober den typiska höstmånaden - med en liten skymt av rosa mitt bland alla höstfärger. Enligt mig och många andra däremot, så är oktober 100% den rosa månaden - månaden då det förekommer mer rosa än någon annan gång på året, både runt om oss samt inne i våra huvuden och tankar. Helt ärligt, det är ungefär endast det som jag numera kopplar oktober till. Rosa. Inklusive tusen blandade tankar och känslor. 

Tolka mig inte fel nu, det här med en rosa månad är något jag verkligen uppskattar och det känns så fantastiskt bra att det finns sådant stort engagemang kring något så oerhört viktigt. Det är bara det att jag önskar att det var enbart just det (allt positiva engagemang som finns överallt) som cirkulerade runt i mitt huvudet och inget annat. Med inget annat, menar jag alla så kallade flashbacks och känslor, från tiden mamma var som allra sjukast, som dyker upp i mitt huvud och inom mig. Som jag förklarade för en nära vän till mig, som berättade att även hon har mått lite halvt sisådär de senaste veckorna (även hon har en mamma som drabbades av bröstcancer inte långt efter min) så är det förmodligen den här rosa månaden som får en att inse att det här är verklighet - det som har hänt, det har hänt och det som händer, det händer. Det är ingen hemsk mardröm som bara en själv och personerna runt om är medvetna om, utan det är en mardröm befinner sig i verkligheten och drabbar miljontals människor världen över. Jag tror att det är något som är ganska svårt att inse när mardrömen väl slår till, att den slår till överallt och när det väl gäller, så upplyses det oerhört mycket om den - så som under oktober månad. Jag menar, alla håller förmodligen med om att det är lite tabu över det hela, att prata öppet om cancer är inte det lättaste och alla klarar dessutom heller inte av det - vilket är fullt förståeligt. Det vill säga, när den rosa månaden sedan väl är igång, så är cancer plötsligt överallt, ordet dyker upp i oerhört många sammanhang och helt plötsligt, pratas det öppet om cancer och det dyker dessutom upp i väldigt många samtalsämnen. Det är självklart att man blir rädd. Det är självklart att det blir en chock. Det är självklart att tankarna drar igång igen.

Som tidigare sagt, tolka mig inte fel nu - att cancer uppmärksammans så pass mycket som det gör är jag väldigt glad över, just för att det är behövligt, för att den här tabun ska försvinna och framförallt, för att cancerforskningen ska gå framåt(!) såklart. Men hos personer som har någon nära anhörig som är drabbad, kan det bli jobbigt ibland just för att det får en att inse att det här är på riktigt, det här händer inte bara nära en själv utan det händer överallt - det som har hänt samt det som händer runt om, det har aldrig varit en enda stor mardröm utan det har alltid varit verklighet. För många är den här rosa månaden den månad som de sakta men säkert börjar hantera det som har hänt/det som händer - det blir ungefär som ett litet utbyte, att de äntligen börjar ta tag i den här jobbiga hanteringen men samtidigt blir extra känsliga inombords. 

Med allt det här vill jag säga, om du tittar bort under cancerreklamfilmer på TVn, vrider ner volymen när en radioreklam om cancer sätts igång eller stänger av TVn efter halva Cancergalans gång - det är helt okej, känn dig inte dålig, nonchalant eller ansvarslös - det är bara din hjärna som säger ifrån. Det vill säga, den säger ifrån för att du förmodligen har tillräckligt med händelser, känslor och tankar att bearbeta, innan du kan ta till dig ytterligare fler av dem. 

Ps. Återigen, det här inlägget syftar inte på att det är negativt dåligt med en rosa månad, utan det syftar på att du, som anhörig till en cancerdrabbad, som tidigare nämnt inte ska känna dig dålig, nonchalant eller ansvarslös, om du inte orkar lägga ner all den energin och engagemang du egentligen vill göra under den här månaden - bearbetning ser olika ut från individ till individ och ägnar du den här rosa månaden åt att enbart bearbeta det du har varit med om/är med om, så är det mer än tillräckligt. Du gör skillnad genom att bara stå kvar med fötterna på jorden. October 15th

2015Från min lilla fotostund jag hade tidigare i veckan
 
Halloj där i höstmörket! Det är galet hur fort framåt det går nu - trädet ser idag, två dagar senare, inte alls ut sådär utan är helt lövlöst? Det vill säga, snön är härmed välkommen att komma och ljusa upp allt här ute! Hur som helst, jag har precis kommit hem från jobbet (Ur&Penn) som idag var ganska lugnt så det blev en hel del gjort (heja heja!) - är otroligt lyckligt lottad som har så himla bra jobb och suveräna kollegor!?
 
Vad som mer ska göras idag? Inte mycket, beställde nyss en iPhone 6s (då min nuvarande 5s håller på att trilla isär) som jag ser fram emot - passade nämligen även på att ta 128GB istället för 64GB, som jag har just nu, då jag tydligen dokumenterar varenda liten sekund av mitt liv som det ser ut just nu? Nej, men lite extra minne skadar såklart aldrig! Jag kommer dessutom att byta abonnemang från Telia till Tele2 och Telia-snubbens sista ord i telefonen var "Snyft...nu blir det ett svikande hejdå antar jag" (läs: på norrländska dessutom) men ja, han var inte ledsen nog för att få mig att stanna kvar (trots den norrländska dialekten) tyvärr, Telia. 
 
Ha det så bra och enjoy det här (till början höst-inlägget) som trots allt, 89% nu handlar om iPhone/Telia/Tele2 - aja tanken var iallafall god. 
 


October 12th

2015KappAhl's absolut mysigaste cardigan  
 
God eftermiddag på er! Idag säger min nya kalender (som det kommer att komma upp ett inlägg om senare!) ledig dag vilket ska bli ganska skönt (trots att jag älskar att spendera dagarna på mina underbara arbetsplatser) eftersom jag har varit lite småkrasslig den senaste tiden och med bara torsdagen ledig förra veckan gjorde det lite svårt att hinna vila upp sig till fullo. Hur som helst, den här lediga dagen kommer att bestå av lite online shopping, foto session ute i skogen, fixande med mitt abonemang/telefon och ja...varför inte lite bakning?
 
Annars då? Jo, men det har förvånadsvärt varit väldigt mycket positivt den senaste tiden, mammas återbesök gick galant, jag stormtrivs (eller heter det stortrivs..?) på mina jobb, massor av bra saker händer mina vänner och citatet "Eventually all the pieces fall into place. Until then, laugh at the confusion, live for the moment and know that everything happens for a reason." börjar äntligen att visa sin sanning. 
 
Nu ska jag dra mig ut för att fota lite, välkomna hösten ännu en gång!
Vi hörs!