Chinchilly

2016 
Åh jag måste bara tips er om min nuvarande favoritfärg när det kommer till nagellack, nämligen denna stilrena färg från Essie vid namn "Chinchilly" - så himla fin?! Har säkert burit den non-stop den senaste månaden? Essie är utan tvekan mitt favoritmärke gällande nagellack då det både täcker bra, sitter kvar cirka en vecka samt har otroligt fina färger. Den enda nackdelen måste nog vara att lacket blir gammalt ganska snabbt om man inte använder färgen på ett tag.
 
Idag var veckans första lediga dag och den börjdes med att ta en sovmorgon, frukost på det och sedan tänkte jag fora ut och fota lite. Längre än till trappen utanför dörren kom jag tyvärr inte, utan slog till med att halka på trappan och sedan for jag vidare rakt ner på grus-is-marken och skrapade up mina ben totalt...haha? Aja, blev en slappdag helt enkelt och imorgon är det återigen jobb som väntar!
 


London

2016 
Ok - sisådär en vecka senare, tänkte jag att det var dags med en liten update från min senaste resa till London bc den lilla resan var utan tvekan en av mina favoriter hittills! På söndagsmorgonen, for jag iväg till Arlanda för att sedan på eftermiddagen, hoppa på planet. Landade runt 18-tiden och när jag förväntades se Lara stå ute i väntsalen och vänta på mig så ser jag dessutom en annan vän, vill säga - Crystal stå där, som hade åkt med dit bara för att överraska mig, och snacka om att jag blev överraskad?! (Note: Har inte sett någon av dem sedan juni förra året) Trots all kaos med tunnelbanorna, så tog vi oss tillslut hem till Lara och hela kvällen spenderade vi tillsammans med Lara's hennes klasskamrater! 
 
På måndagen, åkte jag ganska tidigt från Lara för att sedan möta upp mina norskar, först Kristina och sedan Silje, som jag dessutom var och hälsade på veckan innan i Oslo (då Kristina fyllde 22 - oohooo) men trots det kändes det som att jag inte sett dem på månader as well?! Dagen spenderades på stan, med lite shopping, fotografering, middag inne i en djungel (bokstavligt talat) och sedan med "heads up" och favoriterna själva.
 
Tisdagen, så åkte vi iväg ganska tidigt för att möta upp en hel drös med vänner som kom från alla olika håll och kanter, vill säga vi var ungefär 10 personer när alla hade kommit. När alla var samlade, åkte vi ganska direkt iväg dit där Rachel Platten's spelning ägde rum och körde middag på ett Nando's precis i närheten. För att sammanfatta det jag och Georgia beställde så skulle man väl kunna säga att det var sötpotatis med actual seeds(?) och så vidare, men varför vara mainstream med maten sin? Efter ett flertal timmar i kön, tillsammans med ytterligare fler vänner som redan var där och som jag mestadels inte träffat sedan juni förra året, så var det dags för solstrålen Rachel och JÄKLAR VAD GALET BRA spelningen var?! Wow. Lite kort, men högt över förväntat! Det var ungefär bara 300 platser där inne, så att man kände 10% av hela publiken lät ju ganska roligt att säga? Haha! 10/10 måste jag ändå säga att spelningen får! Efter det, hade jag, Silje, Kristina, Georgia, Yasmin och Lauren världens sleepover, vilket var så himla roligt trots att jag däckade alldeles för snabbt?
 
Det första vi gjorde på onsdagen, var att äta frukost på något ställe vid Oxford Street och efter det, hade vi världens photo session ute på gatan och inne på Urban Outfitters i deras photo booth maskiner. Det tog sin lilla tid, så efter ett tag började jag bege mig på Heathrow och det tog väl även sin lilla tid det med. Totalt tre självmordsförsök på tre olika ställen längst vägen dit (inklusive någonstans på rälsen längst där Heathrow express tågen går) vilket gjorde att trafiken var helt off cirka överallt? Inte nog med att jag och tre andra random personer jag sprang in i på Heathrow fastnade i trafiken med taxin vi akut fick tag i samt att mitt plan var inställt och jag bokades om för nytt - men annars så gick resan hem galant I guess!? Haha! Aja, bara nyttigt att vara med om lite så kallad kaos ibland!
 
Hur som helst, hade världens bästa dagar tillsammans vännerna mina och jag hade gjort vad som helst för att spola tillbaka tiden några dagar och vara med om dagarna igen! 
 


8 questions about 2015

2016....today
 
Innan 2016 drar igång ordenligt, vill säga - när några veckor har gått, tänkte jag svara på dessa tänkvärda frågor kring det gågna året (jäklar vad gammal jag lät) som jag hittade inne på BuzzFeed (varav därför engelskan) - så frågorna blir på engelska, svaren blir på svenska: 
 
1. What did you do this year that you’re proud of?
Jag tog studenten och gick ut med toppbra betyg trots allt elende jag varit med om under mina år på gymnasiet - så det är jag riktigt stolt och glad över. 

2. Who did you meet this year that inspired you?
"Taylor Swift" hade jag velat skriva här, men det hände inte under det 7e året heller, så hoppas på att jag får skriva det nästa gång istället, att det hände under 8e året aka 2016, vill säga. Nej men annars måste jag nog säga ett flertal nya vänner jag fann under 2015, otroligt visa och inspirerande - ni vet säkert vem ni är. 
 
3. What did you read that you think bettered you?
Well, till en början var det enbart något jag läste - sedan såg jag video av det - och efter det hörde/såg jag det live med mina egna öron/ögon, twice, vill säga: Taylor's så kallade "Clean speech" som hon körde under hennes turné vid varje show, innan hennes låt Clean
 
"...or you feel like you don’t know where you’re supposed to go with your life, or you just went through the most horrible sense of rejection, because someone, you know, spread a rumor about you that wasn’t true. You’re seeing all these angles of your own life, and then you compare it to other people’s lives when you don’t see what they’re going through, you just see the good parts of what they’re going through, am I right? And so, I say to you, when you start to compare yourselves to other people, please change the channel in your mind to something else, because I think that when it comes to how we see ourselves, other people are really mean, but we’re really mean to ourselves and so it’s easy to get confused, and we you do get confused and you start feeling like you’re not special, or you’re not different, or you have nothing important to say. We all feel like that sometimes, but what I want you to right now is, if there’s one thing you remember from tonight, remember what I’m about to say. You need to look into the mirror in the morning and not tell yourself that you’re not special, or you’re not good enough, you’re not pretty, or you’re not awesome. I’m gonna tell you right now the things you actually are not. These are the things you really are not. You are not the opinion of somebody who doesn’t know you. You are not..."
 
...som ni kanske ser så är det här inte hela talet, utan det här är bara en "liten" del mitt ur det - räknade snabbt ut att hela talet skulle bli alldeles för långt för att posta, så jag valde ut den bit som verkligen har fått mig att tänka annorlunda och som sagt, även förbättrat mig gällande hur jag tänker allmänt, om både mig själv och andra. Det som gör talet ännu mera speciellt, är att hon verkligen pratar utifrån hjärtat, inte från något så kallat manus - varje show har sitt egna, unika tal. Enjoy. 

4. What were quotes that you loved this year?
"My goal is to create a life that I don't need a vacation from"
"Be brave enough to start a conversation that matters"
"You are not going nowhere just because you are not where you want to be yet"
 
5. What are some compliments that you received that deeply affected you?
Det måste nog vara när jag fick höra av en gammal lärare att jag var speciell, att jag utan tvekan skulle gå långt i livet - något som den alltid hade haft i åtanke. Det var utan tvekan något som stärkte mig och som jag tog åt mig av och försöka leva upp till - för vem tvekar inte på sig själv och sina stora drömmar vid vissa stunder? 
 
6. Who are people that you believe are bringing out the best in you?
Min familj, utan tvekan - mamma, pappa & lillasyster. Det finns oerhört mycket vishet där må jag säga. 
 
7. What are some things you’d like to focus and work on in the next year?
Det har utan tvekan med jobb att göra (hejhej en riktigt arbetsmyra här om det nu är så det kallas) - att jag, förutom utvecklas inom mina jobb på Ur&Penn samt KappAhl, även ska knyta lite fler kontakter inom eventbranshen och börja arbeta för flera bolag än vad jag gör för tillfället. Jag ser utveckling som något väldigt viktigt och jag älskar att växa inom sådant som exempelvis arbeten, för det anser jag även medför att man växer som person. Inte nog med det, trivs man med det man håller på med ska man självklart ge gärnet eller hur?
 
8. What are your biggest hopes for 2016?
Oj, det var en riktigt bra fråga - gillar egentligen inte att sätta upp förväntningar, men kort och gott så hoppas jag på ett år där alla mina nära och kära får vara friska, att livet mitt rullar på som det för tillfället jag, att jag "hittar mig själv" ännu mera, att jag får träffa T. Swift (hejhej tappat-räkningen-bland-åren denna önskan dyker upp) och ja, resterande förväningar/önskningar/mål dyker upp senare i ett mer specifikt inlägg. Hade.
 


My 2015 in Black & White

2016JANUARI -
1. Designade mitt egna 1989 inspirerade så kallade 'skin' till min Macbook 
2. Gjorde stan och mellandagsshopping i Sthlm med bästis 
3. Blev officiellt bloggare hos www.cancerkompisar.se
 
 
FEBRUARI - 
1. Var en av deltagarna i skolans FN-rollspel - heja Fillippinerna!
2. Jobbade extra mycket för Loka Crush
3. Fortsatte mitt volontärarbete för UngCancer
 
 
MARS -
1. Gav allt och lite till i skolan och det gjorde framsteg men även bakslag då jag tog ut mig själv alldeles flör mycket eftersom jag samtidigt jobbade på McDonald's och med event 
2. Klickade hem världens finaste heels - tornet Elin kom till liv
3. Min älskade farmor gick bort och himmelen fick plötsligt en ängel 
 
 
APRIL - 
1. Fick hem min studentmössa 
2. Fotade extra mycket
3. Hittade min efterlängtade studentklänning och sprang runt i den ca varje dag
 
 
MAJ -
1. Taylor's 1989 World Tour drog äntligen igång
2. Åkte till Tyskland och hälsade på min kompis Leonie
3. Mina biljetter för British Summer Time (aka där Taylor hade sin London show) trillade ner i brevlådan 
 
 
JUNI - 
1. Var ner till "Moraeus Med Mera" för att supporta Ulrik och prata om hur han faktiskt äntligen besökte Orsa
2. Gick på skolans bal med Samuel
3. Tog studenten 
4. Åkte till Amsterdam och gick på Taylor's show där nere, utklädda i egengjorda outfits från hennes ena musikvideo (som dessutom blev världens fenomen på internet?!)
5. Hamnade längst fram (av 65000 människor?!) inne på British Summer Time där Taylor tog turnén till i London
6. Spenderade över 1 vecka i London tillsammans med min syster och massor av mina vänner där borta
 
 
JULI -
1. Började jobba på KappAhl och trivdes som fisken i vattnet redan första dagen
2. Min kompis Brittany (som jag inte hade sett sedan februari/mars 2012) kom hälsande på mig här hemma i Orsa, hela vägen från Los Angeles
3. Premiäråt den typiska korven från Chicago som Brittany lagade
4. Var guide och visade runt Amerikanen min i Sthlm (...don't kill me for this picture buddy)
5. Spenderade flera onsdagskvällar i Färnäs med bilbingo
6. Var på middag med lillasyster och 'extrasystern' min 
 
 
AUGUSTI - 
1. Spenderade min 19-åriga födelsedag på KappAhl
2. Firade min dag i efterskott med Emma & Maddis innan jag for iväg på min 2-veckors långa resa
3. Åkte tillbaka till Tyskland hos Leonie och premiäråt landets kändaste korv
4. Satte oss i hemlighet på ett plan mot England, Southampton för att överraska vår kompis Chloe
5. Sprang runt förklädda i Southampton
6. Spenderade ett flertal dagar där tillsammans med Chloe 
 
 
SEPTEMBER -
1. Började jobba på världens bästa jobb aka Ur&Penn...
2. ...men fortsätte såklart även att jobba på KappAhl
3. Designade min egen almanacka
 
 
OKTOBER -
1. Åkte till Oslo och hälsade på mina vänner Kristina och Silje
2. Firade första advent med denna nyfunna vän till pärla
3. Var iväg till Borlänge med mamma min för lite tidig julshopping
 
 
NOVEMBER -
1. Åkte iväg på en lite roadtrip med Emma i hennes Amazon
2. Var ute och åt middag med syster och pappa
3. Firade Halloween utklädd som...zombiebiten business woman..? 
 
 
DECEMBER - 
1. Hade en presentadventskalender tillsammans med Leonie och Chloe
2. Hälsade på min vänner Khande, Khnaw och Gishe i Sthlm
3. Jobbade i pyjamas på KappAhl
4. Bakade pepparkakshus tillsammans med lillasyster
5. Firade julafton med familjen 
6. Sa hejdå till 2015 och hej till 2016 tillsammans med flera favoriter 
 
...och nu är vi här, första dagen av det nya året, 2016 - som jag förvånadsvärt inga har hunnit skapa några förväntningar på ännu? Vad det beror på har jag ingen aning, har förmodligen bara varit för upptagen för att hunnit tänka på det? Hur som helst, helt utan planer är året inte utan förutom jobb, så är hittills januari även fyllt med några andra händelser. Nästa helg åker jag till Oslo för att vara med och fira Kristina's födelsedag och slutet på helgen efter det/början på vecken efter den, åker jag till London för att först hälsa på Lara och för att sedan gå och se Rachel Platten tillsammans med bland annat Lara, Kristina, Silje, Georgia, Yasmin, Lauren, Jess, Holly, Sinead, Alice...listan kan göras lång - ska bli så otroligt himla roligt?! 
 
Nej nu ska jag ta och fundera ytterligare på 2016, så kallade nyårslöften, möjligheter...allt som det kan ta och innebära - som det känns nu så är jag fortfarande kvar i 2015? Nej 2016 - välkommen, please be good to me..