NYC ♔

2016Bilder, WeHeartIt
 
"Of all the books in the world, the best stories are found between the pages of a passport" - Unknown
 
Ja, som bilden förmodligen redan avslöjat så var den spontana resan som bokades, en resa till ingen annan stad än...NEW YORK! Jag är verkligen så galet spänd på denna resa, då NYC har stått på min så kallade bucket list ett bra tag nu?! Den 21a augusti bär det av och mitt resesällskap blir min vän och kollega Josefin, så vi kommer att satsa på sevärdigheter, jobb, shopping samt....mat? Jajemen! Jag har besökt själva USA en gång tidigare och det var LA år 2012 - så det ska bli otroligt roligt att äntligen besöka en stad på Östkusten nu!

Har ni några tips på vad vi inte får missa när vi väl är där? Sevärdigheter? Upplevelser? Restauranger? Ja, you name it - ös på med tips vetja!
 


WEEK 21

2016Lördagens "Cheers för en bra vecka!" stund
 
Då var ännu en vecka avklarad, ännu en vecka påbörjad - så att säga? Dessutom ännu en vecka då jag ska försöka hålla komma tillbaka till regelbundna blogginlägg...nu kör vi! Hur som, förra veckan var galet bra - schemat fullspäckat aka precis som det ska vara!
 
Veckans måndag fram tills onsdag bestod av U&P jobb, natten till torsdag spontanbokades det en efterlängtad resa(!), torsdags morgon blev det öronhåltagningsutbildning (jäklar vilket långt ord) med U&P i Borlänge och sedan på eftermiddagen, en tågresa ner till Sthlm och en kväll spenderad med mina bästa amigas. Fredagen var det eventjobb som gällde, där jag fotograferade framför en schlagerinspirerad fotovägg under Ica's årliga företagsfest på deras huvudkontor! Det var hur roligt som helst, då temat var just schlager(!) - mina fötter var verkligen inte still en sekund? Lördagen spenderade jag tillsammans med ma friend Josefin (som tog tåget ner lagom till jag slutade jobbet vid midnatt dagen innan) och vi körde på med lite shopping och mat inne i stan, innan tåget hemåt mot Dalarna gick. Söndagen bestod av ett arbetspass på KappAhl och efter det bestämde jag mig tydligen för att i stort sätt gå och lägga mig för dagen? Aja, vaknade upp piggare än någonsin idag dock vilket inte satt fel - ny vecka, nya möjligheter - nu kör vi igång vecka 23!
 


Get to Know Me

2016Som rubriken lyder, så hittade jag några roliga frågor inne på en blogg igår och eftersom jag tycker det är himla roligt att bara allmänt sitta och svara på frågor, så kände jag - why not? Som ni ser, så är frågorna på engelska - men körde svaren på svenska...som ni förmodligen också ser, det går bra nu. Aja, here we go!

1. What is your middle name?: Jag har nämligen flera stycken, men Solstrålen är iallafall ett utav dom som kanske ses som lite...speciellt? Gissa om man har mycket att leva upp till? Haha!

2. What was your favorite subject at school?: Lätt som en plätt - Engelska! Vilket dessutom har varit mitt favoritämne ända sedan...4an om jag minns rätt? Räknas även lite kortare kurser in, så var även Kommunikation en stor favorit under gymnasiet! 

3. What is your favorite drink?: Ehm ja, det var en himla bra fråga...tror verkligen inte jag föredrar något över det andra?

4. What is your favorite song at the moment?: Hmmm...tror det är "Bright" med Echosmith! 

5. What is your favorite food?: SUSHI. Kommer alltid att vara. 

6. What is the last thing you bought?: Ett par nya a-JAYS Five hörlurar. (Rekommenderas STARKT btw!)

7. Favorite book of all time?: Well, här kommer den oacceptabla sanningen enligt ca 99.8% av världens befolkning: Jag läser knappt böcker. Men, "SÄLJ" av Fredrik Eklund må vara min favorit.

8. Favorite Color?: Vitt och svart. Annars, korallrosa. 

9. Do you have any pets?: Just nu: En kanin, två marsvin. 

10. Favorite Perfume?: SI av Giorgio Armani. Utan tvekan. Den absoluta bästa parfymen du kan hitta på marknaden. Så. 

11. Favorite Holiday?: Jadu...är inte helt säker om det syftas på semester eller högtid, så kör väl både och? Hur som helst, min favoritsemester måste nog vara LA tillsammans med min kusin (och mina amigas där borta) 2012. Succé. När det kommer till högtid, så är det Julafton eller rättare sagt, tiden runt jul överlag - tycker hela den perioden är så mysig bara?

12. Are you married?: Det är jag inteee.

13. Have you ever been out of the country, if so how many times?: Jajamen - antal gånger däremot, är inte något min fiskhjärna orkar ge sig in på, men gissar på ungefär 15-20 gånger. Det är inte antalet länder/städer jag varit till, utan jag är en sån där typ som ofta besöker samma städer om och om igen. Men annars, USA, Kroatien, England, Tyskland, Turkiet, Norge och Danmark är själva länderna jag zoomat iväg till. 

14. Do you speak any other language?: Engelska och väldigt lite spanska, eller ja - jag kan göra mig förstådd, mer än så vet jag väl inte vad man ska kalla det hela. 

15. How many siblings do you have?: En två år yngre lillasyster (som ca alltid varit längre än mig men) 

16. What is your favorite shop?: F21, Sephora, Pull&Bear och Brandy Melville.

17. Favorite restaurant?: Slug And Lettuce. Utan tvekan. OBS: BESÖK SNARAST FÖR ERT EGET BÄSTA.

18. When was the last time you cried?: Igår, framför en filmtrailer? Instabil AB. 

19. Favorite Blog?: She's Happy som Olivia, en bekant till mig (aka en vän's vän) sköter! In och kika, hon är en enormt vis människa som bär på väldigt intressanta tankar om livet - för att inte tala om allt mod hon bär på? Hon lever verkligen för sina drömmar och ser alltid till att uppnå dom! Such a star!

20. Favorite Movie?: Jag skulle inte kalla mig själv en filmmänniska, men "The Notebook" måste nog vara en favorit pga. hela filmens handling? Speciellt slutet? 

21. Favorite TV shows?: Chicago Fire och Chicago PD. Där har ni mina två absoluta favoritserier som jag ger 10/10 alla dagar i veckan. Vad det är som gör dom så himla bra, är först och främst karaktärerna - man får lära känna dom in och utantill och varje karaktär bär på det där speciella ni vet? För att inte tala om deras gemenskap? Dessutom, har dom lyckats otroligt bra med alla händelser, alla kopplingar, alla relationer, lärdomar...listan går att göra hur lång som helst. Att båda serierna bara blir bättre och bättre för varje säsong, måste ju även vara världens största plus? 

22. PC or Mac?: Mac. Mac. Mac.

23. What phone do you have?: En silverfärgad iPhone 6s 

24. How tall are you?: 178cm 

25. Can you cook? Njaejane, det är klart jag inte är helt utan talang, men mer än så skulle jag väl inte kalla det? Haha! Den som kan lära mig att finna det roliga i matlagning, den bjuder jag minsann på middag! Hade!

 SÄLJ!

2016 
Ok - senast jag läste en bok som inte hade med skoluppgifter att göra är tyvärr inte något som ens är lagt på minnet? Det är såklart något som borde ändras på, men tyvärr finner jag för tillfället inte nöjet i det - så länge det inte är något jag är väldigt intresserad av, så som denna bok ni ser på bilden: SÄLJ! 
 
Jag klickade faktiskt hem den redan i höstas, men har inte riktigt börjat läsa helt och hållet för ens nu och vad ska man säga? Det är helt galet vilken otroligt bra bok, redan under första sidorna blir man helt fastklistrad?! Jag har inte hunnit tillräckligt långt för att göra en någorlunda reccension av den, men det jag kan säga är att varesig man är intresserad av sälj eller inte, är det här en bok som stärker ens självförtroende något enormt. Inte bara självförtroendet, utan personligheten, tankarna, drömmarna...listan kan göras lång - och vem tackar nej till det? Faktum att den inte är skriven rakt upp och ner heller, utan innehåller kolumer, listor, bilder...gör det så mycket roligare att läsa och det största plusset i kanten, måste helt klart vara att den är så personligt skriven - bra jobbat Fredrik! 
 
Hittills, rekommenderar jag den här boken starkt - speciellt om du är intresserad av sälj, bär på stora drömmar eller bara vill bättre ditt självförtroende! 10/10!
 


glasses 16'

2016 
Nu är det officiellt vår om jag får säga det själv, vilket betyder - fram med alla solglasögon...asap! Right?! Jag skiftar aldrig stil så mycket som jag gör när det kommer till solglasögon, det finns verkligen ingen gräns? Det här är iallafall mina nuvarande favvisar, båda två från jobbet (Ur&Penn) och fler lär defintivt inhandlas!
 
Senaste dagarna har bestått av jobb, valborgsfirande samt kvalitetstid med flera amigas! Imorgon är jag ledig och tippar på att dagen kommer att spenderas tillsammans med min kamera eftersom vädret ser ut att bli kanon den kommande veckan, det vill säga - snacka om vad mycket mer energi man kommer få? Längtar!