It's getting closer

2014 Granen utanför huset har nu fått sin ljusslinga
 
Ja, vad ska man säga? Det var inte igår, inte förra veckan heller för den delen, som jag kikade in här senast.. Det har endast berott på att jag har haft så otroligt mycket med skolan, allt plugg, jobb samt resor till Sthlm på både veckor och helger, att jag inte hunnit med mycket alls på sidan om.. Hur som helst, idag skulle jag egentligen ha jobbat på McDonalds men fick ledigt på grund av att dem inte behövde så många som planerat - så började istället min dag med att åka skridskor på ån hos Emma, tillsammans med henne, Maddis, Clara, Jessica och Björn. Det har verkligen varit världens mysigaste vinterväder idag, så det blev några riktigt härliga timmar.
 
 
Jag vet inte med er, men för mig känns det ganska så ofattbatt att det är julafton om bara 4 dagar? Personligen så tycket jag att det är dagarna precis innan julafton som är dem allra mysigaste, alla förberedelser med bakning och presentinslagning, mys framför julfilmer på TVn, lite jobb däremellan, glöggdrickande under julrimsskrivning, promenader med julmusik i öronen ute i vinterlandet... listan kan göras lång.
 
Jag kan säga att jag har fått en helt annan syn på julen sedan förra året, då mamma kämpade på med hennes bröstcancer. För ett år sedan ville jag verkligen skita i allt, ingenting var som vanligt och vad har julen för mening om det inte finns någon glädje inblandad? Jag kunde inte förstå att jag året innan och året innan det, fokuserade så mycket på vad jag skulle köpa samt önska mig i julklapp, att det fick lov att bli snö på julen, you name it.. Förra året hade jag hade bytt ut precis allt det, för att slippa se mamma så pass sjuk - speciellt på julafton när den normalt bara består av glädje.
 
"Vad har du önskat dig i julklapp?" "Jag vet inte, ingenting om jag ska vara ärlig?" Inför den här julen spelar det ingen roll hur många presenter jag kommer att få, hur mycket snö det kommer vara ute eller hur mycket julstämning som kommer att skapas - det har ingen som helst betydelse så länge mamma mår bra. Det allra viktigtaste enligt mig, är att spendera julens tid väl med familjen och släkten. Det behöver inte vara världens största planer, utan något så simpelt som att klä granen tillsammans, julbaka inför julafton och titta på julfilmer tillsammans. Det är sådana saker som jag kommer att fokusera på den här julen. Så till alla er där ute som kanske befinner er i samma situation den här julen som jag gjorde förra året: Det är okej att inte orka julen i år. Se till att ta hand om varandra istället och fira julen lite extra nästa år eller året där på istället. ♡
 
 ELIN SINDERS


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?