Happy Halloween

2013



 
Gjorde den här sminkingen ganska så snabbt och stressigt, så med tanke på det blev jag riktigt nöjd! Hälften skelett, hälften människa - en snygg och enkel sminkning enligt mig! Jag hoppas på att få fira Halloween i Amerika om inte allt för många år framöver, just för att det är en sådan så stor grej där och alla går verkligen "all in" för det, både människorna och samhället, vilket gör det hela så mycket mer spännande! Människorna där borta kör dock bara på den här "slutty" stilen (byebye skelett) fick jag höra av min ena kompis där borta, samtidigt som hon smsade en bild på sig själv i en gnome- (vad det nu heter på svenska) dräkt.. Haha, går det annat än att älska den människan!? Hur som helst, glad Halloween allihopa!
 


New in - beanie från ASOS!

2013



 
Beställde en mössa från ASOS för några dagar sedan och idag kom den äntligen! Eftersom nästan alla går runt i mössor från JFR nu för tiden, så känns det som om det är lite mindre chans nu att springa in i folk med likadana mössor hela tiden vilket har hänt en hel del gånger de senaste veckorna! Haha! Jag tycker iallafall att den är riktigt snygg, enkel men ändå inte vilket jag gillar!
 


New in - halsband Ur&Penn!

2013



 
Fick som sagt med mig två halsband från Ur&Penn igår, vilket jag är väldigt nöjd över eftersom de har stått på min "lista" över saker att köpa/vilja ha ett bra tag nu! Jag har alltid svårt att bestämma mig om det är just silver eller guld jag vill ha när det kommer till smycken, så nu när det ändå var rea passade jag på att köpa en av varje - det blev enklast så helt enkelt. 
 


Photos with Frajd

2013



 
True friends are like diamonds – bright, beautiful, valuable, and always in style.
 


Mora

2013



 
Gick upp i skaplig tid idag för att hinna med 11.45 bussen (ja, det går så få att vi kan tiderna för den) in till Mora med Frida för att först luncha på My Sushi och sedan gå runt och titta lite allmänt. Jag fick med mig två snygga halsband från Ur&Penn som jag är väldigt nöjd med eftersom jag tänkt köpa dem ett bra tag och nu fanns dem på rea - perfekt. Eftersom vi missade första bussen hem, gick vi till Wayne's och tog en varsin frappe, som vanligt. Så fort vi kommer in får vi alltid höra: "Två frappes med extra kolasås?" vilket tyder på att vi är där ganska så ofta kanske? Nu sitter vi iallafall hemma hos mig och ska snart, tillsammans med min syster också, ta cyklarna ner till Frida och vara där över natten och vad vi hittar på för något senare får vi se helt enkelt!
 


Wanties from F21

2013



 
Ett av mina favoritställen när det kommer till att köpa kläder, smycken och skor är Forever 21 eftersom jag          a l l t i d hittar saker där. Det som är så bra med dem är att det finns så otroligt snygga saker till världens bästa priser, det är i stort sätt ingenting som kan klassas dyrt där. Det är så synd att vi inte har någon butik i Sverige än, det är väl tid för en att öppna snart tycker jag?
 


Höstlov

2013



 
 
Nu är det äntligen höstlov på riktigt och det känns så himla skönt. Jag kommer inte ihåg senast jag spenderade ett lov hemma, utan att åka till Stockholm - men kände att jag behövde vara hemma nu på grund av en del saker. Jag har inte satt upp några stora planer inför det här lovet, men att fixa till mitt rum och vara med kompisar hade jag iallafall tänkt. Det får helt enkelt räcka den här gången.
 
Ikväll tror jag det blir att ta cykeln ner till Frida och vara där ett tag, om det nu bara gick att få tag i den ungen på något vis - men ni som känner henne vet att det inte är det lättaste. Nu på dagen ska jag försöka få ordning på mitt rum som jag påbörjade med igår och jag kan säga att det är ännu svårare eftersom det ser bara värre ut för varje minut som går just för att jag prioriterar att städa/fixa helt fel saker i förstahand.
 


Appen Uber + 175 kronor gratis!

2013



 
Nu är det såhär att jag tänkte göra lite reklam för en väldigt bra app som min kompis Brooke borta i Californien har börjat jobba för, som är perfekt att använda när du behöver en taxi men inte har lust att betala de otroligt dyra priserna. Har du inte appen sedan tidigare, så har du nu chansen som ny kund att få hela $25 gratis (vilket är ungefär 175 svenska kronor) när du skriver in koden "Brooke" som du gör när du laddat ner appen, skapat ett konto (som är helt gratis) och sedan skriver in koden när du klickat på "Erbjudande kod". Nedanför kommer en liten text från Brooke själv, där hon förklarar lite mer noggrant om appen!
 
"You can now connect with a personal driver with the application Uber-- with the choice of several cars like BMWs, Lincoln Town Cars, and Mercedes. Uber launched in LA, now it’s international, and I’m working for them! Basically, it’s 40% cheaper than taxis, it’s cashless, and no need to tip because the drivers are so well paid! You choose where you want to go, get a description of your driver and their ratings, see their car on your map, and literally just push ‘request Uber’ --and the car will arrive. You can even click ‘split fare’ and it virtually splits the cost with your friends. Google just put 258 million dollars into the app, so it’s really expanding. It’s totally FREE to sign up [THERE IS NO CATCH] and you’ll ONLY be charged if you ever decide to get a ride. So the reason I’m telling you all of this is because if you sign up and enter promo code ‘Brooke’ - you’ll immediately get $25 in Uber credits to use on your first ride! (That’s a good distance too). Remember, there is no catch and everyone I've talked to loves Uber!"
 


Nytt från Ikea!

2013



 
Fick som sagt med mig några små saker hem fråm Ikea åker, men som kommer att komma till bra användning i mitt rum så fort jag lyckats få ordning på allt! Det spelar ingen roll vad det är, minsta lilla sak (så som en ljusslinga) kan få mig motiverad att börja städa, fixa, möblera om mitt rum, så - kanske borde börja med det nu på en gång innan det försvinner igen?
 


iPhone 5s

2013



 
Som sagt så åkte jag till Falun igår för att äntligen (ja, en dag var jobbigt att vänta) beställa en iPhone 5s eftersom min 4s har börjat krångla allt för mycket den senaste tiden och det gick bara inte att stå emot den här telefonen. Har kollat på en del videos om telefonen och den verkar riktigt grym i sig och något som verkligen verkar ha förbättras är kameran, vilket ser riktigt bra ut. En annan sak jag fastnade för är att den klarar av att läsa av fingeravtryck som en kod för att komma in i telegonen - hur häftigt är inte det? Såklart så föll jag för den guldiga, som de flesta verkar ha gjort eftersom det dröjer hela 3-4 veckor innan jag får den eftersom den tydligen vara
slut överallt. Men som man alltid säger: "Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!"
 


Black Chunky Cut Out Buckle Ankle Boots

2013



 
Hur snygga är inte de här skorna!? Jag vet inte hur många gånger jag har kollat in dem nu, så känner att jag måste slå till att klicka hem dem snart. Har velat haft den här modellen på skor ett bra tag, har bara hittat de här riktigt dyra - men sen dök dem här upp helt plötsligt för endast £29.99 så det lär betyda "Slå till nu medan du har chansen!" antar jag? 


Ikea, Borlänge!

2013



 
Idag följde jag med familjen först till Falun och beställde en underbar, liten aparat till mig och sedan vidare till Borlänge för att besöka Ikea't som öppnade där igår! Förutom att det var så mycket folk att det knappt gick att gå där inne, var det var världens julstämning där med, glögg och pepparkakor serverades + massor av julsaker var framme! Jag kan inte säga att jag är direkt så jätteerfaren utav att handla inne på Ikea, så jag förstod först inte varför inte alla saker som fanns i deras olika "rum" inte fanns att köpa/ta i förpackningar runt om, så jag var påväg att börja gå runt och leta samt plocka ner varenda svarta galje jag hittade i gaderoberna på sovrumsavdelningen innan jag fick höra att allt fanns vid förvaringsavdelningen. Ha Ha. Lite pinsamt? Yes. Jag fick iallafall med mig en del saker hem till mitt rum (som jag ska försöka få till ganska bra nu) så bilder på det kommer upp imorgon!
 


OOTD

2013



 
Mössa, Gina Tricot // Jacka, Cubus // Linne, Jawbreaking // Jeans, Cubus // Skor, Martens
 


Friendship's not about..

2013



 
Hur ofta hör man inte "Ni har ju varit barndomsvänner, då måste ni väl vara riktigt nära kompisar nu efter så många år?" Jo, ganska så ofta tycker iallafall jag. Jag tror säkert att det stämmer för en del, men för minst lika stor del så stämmer det inte alls. Ibland kan det bli att man faktiskt börjat att tänka så, så som det egentligen kanske borde vara? Eller med andra ord, så som man skulle vilja att det var? Ibland blir det nästan som att man inbillar sig, att bara för att man känt en en del personer väldigt länge, så tänker man att det alltid går att lita på dem och att man alltid har dem där automatiskt. Sen blir man besviken när man inser att det faktiskt inte är så alls. Hänger ni med?
 
Den vänskap man verkligen ska ta vara på, är inte den vänskap man inser egentligen inte är äkta - men behåller iallafall bara för att man är "van" vid den eller vad man ska säga, vilket är så lätt att fastna för. Utan den man ska ta vara på, är den vänskap med dom vännerna som enda har funnits där i flera år eller bara funnits där i några månader (tänk aldrig på tiden) men - som man märker är äkta. Hur ska man egentligen veta vilka som är äkta vänner eller inte? Det är en riktigt bra fråga, men händer det något stort som gör att man behöver sina vänner där, märker man vilka "I'm here for you" som verkligen menades/menas och vilka som inte. Det som aldrig får glömmas är att det är så mycket bättre att ha få men sanna vänner än att ha många, med då inräknade falska vänner.
 


Believe Tour

2013



 
Idag är det 1/2 år sedan den 3e och sista konserten i Sverige, som måste varit den bästa någonsin med för den delen. Jag hade Golden Circle den dagen, tillsammans med Tonja & Veronica och hela stämningen i "cirkeln" var underbar, all glädje som fanns där inne. Konserten blev bara bättre och bättre för varje dag, så sista dagens konsert slog dem alla och han sjöng även två till låter utöver dem han sjöng i måndags. Hans röst var felfri, glädjen var oslagbar och kontakten med oss i publiken var den bästa. Tonja lyckades även få hans handduk som han använde på scenen, så det kändes ju inte direkt fel att gnugga in sig med den efteråt. Jag var så himla lycklig när jag kom hem efter den kvällen, att jag hade fått uppleva tre stycken helt otroligt underbara kvällar som kommer bli väldigt svåra att slå. Så glad att få ha minnen som det här. Never Say Never.
 


Bullbak!

2013



 
Kommer inte ihåg sist jag bakade bullar, men iallafall så var det flera år sedan sist. Jag, syster och mamma ändrade iallafall på det idag, och bakade en hel hög med både kanel- och vaniljbullar. Supergoda blev dem, eller ja - mina smakade inte lika gott som dem mamma bakade, men jag bör inte vara så förvånad eftersom köket verkligen inte är mitt bästa ställe på långa vägar.
 
Nu ska jag försöka städa rummet lite, för vill verkligen lyckas göra det till ett sånt här fint, mysigt rum som man ser på så många bilder över nätet - hur svårt kan det vara egentligen?
 


Perfekta naglar

2013



 
Förut när det väl var dags för att måla nagalarna så satt jag oftast i timmar och jobbade med dem, men nu för tiden har jag oftast inte tid med det - så då får jag hålla mig till snabba varianter istället. Något som jag tycker är väldigt fint och passar året om är väldigt ljusrosa (krämfärgade) naglar, så ljusa så det knappt ser ut som att man bär nagellack men får naglarna att se både vårdade och fräscha ut.
 
Jag använder mig iallafall ut av "Mavala" med färgen "91 Reno" när jag gör dem. Baslack och överlack använder jag också från "Mavala" vilket enligt mig är ett väldigt bra märke på nagellack här. För att vara ett sådant bra märke, så är de väldigt billiga - du får dem för endast 50 kr styck. När jag har målat klart använder jag mig ut av "dry drops" som är ett medel du droppar på naglarna efter du målat klart, så torkar dem helt på ungefär 1 minut - skulle aldrig klara mig utan det. Märket på mina dry drops är "Essence" som är ett väldigt billigt märke, men funkar helt utmärkt trots det.
 


365 days since the 2nd day

2013



 
Hela den här veckan har går åt att tänka tillbaka så mycket på några utav de finaste minnena, från några utav de bästa dagarna någonsin. Idag är det alltså 6 månder sedan Justin hade sin andra konsert här i Sverige, som jag gick på tillsammans med Johanna, klädda i Canada-tröjor och lysarmband. Vi hade egentligen C-läktare, men på något vis hamnade vi visst på B-läktaren.. Hehe! Det var iallafall riktigt ös på våran läktare, som tur var, och det var roligt att få se "helheten" utav konserten eftersom man missade en hel del saker när man stod nere på golvet (parkett) och trängs med folk. Ljudet var iallafall kanon och man såg riktigt bra (vilket många inte trodde) även fast det var på läktare B! Konserten förbättrades från första, hade bästa sällskapet + bara njöt av varenda minut jag fick höra och se honom live för andra gången.
 


1 year since the world became RED

2013



 
Det är faktiskt en till sak idag, som har med mina idoler idag och som jag verkligen inte har missat. Det är nämligen så att Taylor's album "RED" fyller hela 1 år idag! Första bilden är tagen den 22a oktober 2012, för prick 1 år sedan med andra ord - då jag bestämde mig för att ha rött läppstift under dagen bara för albumets skull. Andra bilden är tagen bara några dagar efter det, när albumet äntligen landat i min brevlåda. Det är helt otroligt vad snabbt tiden går, det känns som om det var igår. Under det här året har Taylor fått otroligt mycket mer fans och det beror mycket på att det här albumet är lite annorluna än hennes tidigare album skulle jag kunna tro. Hur det än ligger till är jag otroligt stolt över hur långt hon har kommit!
 
För 1 år sedan satt jag antagligen och lyssnade på albumet vid den här tiden och just nu, 1 år senare - sitter jag och väntar för fullt med förhoppningar om att det ska släppas fler datum för Europa (Sverige och Norge tack) snart för hennes turné som kommer hit till Europa nästa år. Just nu är det bara datum för London och Tyskland ute, men det kommer antagligen fler inom kort!
 


1/2 år sedan Believe Tour

2013



 
Idag är det alltså ett helt halvår sedan. 6 månader. 183 dagar. Sedan vad? Jo, Justin's första konsert här i Sverige och jag är fortfarande hur lycklig som helst som fick vara med om hela den veckan för den var helt  m a g i s k. Jag hade mina tankar att konserterna skulle vara otroligt grymma, men helt ärligt så var de 1000 gånger bättre än vad jag kunde föreställa mig. Första konserten gick jag på tillsammans med min syster och Mimmy, Jenny och Ida (som jag träffat på twitter på grund av Justin från början) & hennes kompis vilket var bästa sällskapet! Vi möttes upp utanför Globen ungefär vid 06.00 på morgonen, sedan efter att ha stått utanför området ett tag, blev vi tillåtna att gå in och där inne hamnade vi väldigt långt fram i första "inhängnaden" och var bland de 500 första om jag minns rätt. Det var otroligt kallt den dagen, men med hjälp av varm mat från Mc Donalds (som sålde slut på cheeseburgare), sovsäckar från Staduim (som sålde slut på dem med) samt världens taggade humör (som aldrig tog slut) var det inga problem alls! Träffade även några andra vänner där för första gången i verkligheten, som idag har blivit några utav mina närmsta vänner, vilket jag är så glad över. Tack för det, Justin.
 
Lyckan jag kände efter varje konsert under de tre dagarna på den veckan är obeskrivlig och det känns fortfarande så overkligt när jag tänker tillbaka på att jag faktiskt har sett honom i verkligheten. Jag minns när jag satt och läste alla mina nummer från "Popstar! Magazine" under 2009 hur jag satt och läste mer och mer om honom, vilket fick mig att kolla upp honom och jag kan inte tacka mig själv tillräckligt att jag gjorde det. Det är helt otroligt vad långt han har kommit och jag kan inte vara annat än stolt. Kunde jag någonsin tro att jag skulle få se honom live hela tre gånger back then?! Nej. 
 


Snön levererar en bra dag!

2013



 
Idag när jag vaknade och drog upp rullgardinen så kände jag mest "JUUUULAAAAFTON" på ett och annat sätt. Med andra ord, första snön hade alltså kommit. Och nej, jag använder inte fel tempus av ordet har - utan den har tyvärr redan regnat bort under dagen. Det ser inte ut att bli någon snö på ett bra tag nu, för det ska tydligen bli ganska så varmt i en vecka framåt. Vill verkligen ha snö i november och december, just för att annars är det så svårt att få någon julkänsla!
 
Har precis kommit hem från skolan, och är nu pluggfri - vilket är så skönt eftersom jag satt uppe så sent igår natt för att plugga riktigt ordentligt. Precis efter jag slutade, åkte jag även iväg på en intervju för ett extrajobb jag sökte för någon månad sedan och gissa vad?! JAG FICK JOBBET! Iallafall så ska jag jobba söndagar från och med december uppe i Grönklitt där jag då ska städa/sköta stugorna där uppe som gästerna hyr! Det känns riktigt bra, just för att det är så svårt att ha/hitta ett annat jobb här samtidigt som skolan, så det här passade mig perfekt känner jag!
 


Söndagsplugg!

2013



 
Första avsnittet av Solsidan är nu avklarat och det var lika bra som förväntat, trots att de har börjat att dra serien lite mer åt drama-hållet och inte bara humor - vilket såklart behövs om serier ska hålla! Jag fick iallafall många goda skratt efter pausen, ser redan fram emot nästa avsnitt!
 
Nu sitter jag och ska försöka ta tag i en psykologi- uppgift/uppsatts/prov (vad man nu ska kalla det) som ska in nu på tisdag! Har lite panik eftersom det är flera begrepp jag inte har någon aning om vad de betyder och då är det lite svårt att ta ut dem ur filmen den ska handla om, även fast man läser om begreppen. 
 
Veckan kommer nog bli ganska stressad, massor av plugg, jobbintervju och planera vad jag ska göra på lovet. Stockholm eller inte, det är frågan. Ska ge allt sista veckan nu, sen njuta av det efterlängtade som jag längtat otroligt mycket efter!
 


OOTD

2013



 
Cardigan, BikBok // Linne, H&M // Halsband, Vila // Byxor, Lindex // Skor, Dr. Martens
 
Fick med mig hem en snygg cardigan från BikBok senaste jag var i Sthlm och den kommer verkligen bli ett favoritplagg nu i höst känner jag på mig! Den finns att få tag i där för endast 199:- och finns 3-4 färger (jag har den naturvita) om jag minns rätt! Defenitivt ett måste nu till hösten och vintern!
 


Croatia Memories - Split

2013



 
När vi var till Tucepi, Kroatien i början av sommaren tog vi även en biltur iväg till Split en dag, som ligger ungefär 1 timme bort från där vi var och det stället var verkligen hur fint som helst - rekommenderar helt klart att besöka det! Bilderna är tagna i själva "centrum" där det finns massor av bänkar vid vattnet, samt en hel del fik, restauranger och barer bara några sekunder över på andra sidan vägen! Jag vet inte hur länge vi satt där, men det blev ett bra tag iallafall - bara njöt av värmen med kalla drycker på det, helt underbart. Några minuter in "bakom" alla barer och restauranger, in i gränden alltså, finns det några gator med shopping. Där hittar man både sko- och klädaffärer, lite fler små mysiga fik och även några bagerier. Det påminner lite om gamla stan i Sthlm när man går där inne. Så ja, både Tucepi och Split är verkligen ställen jag rekommenderar att besöka!
 


Gold jewelry

2013



 
Jag älskar verkligen smycken, speciellt guldsmycken. Förut har jag alltid köpt silver i allt, varför vet jag inte, men under det senaste året är det guld som gäller för min del helt klart. Här är några smycken jag verkligen har fastnat för och funderar på att klicka hem någon dag framöver, från favostället F21. Har inte riktigt bestämt mig ännu, men det kommer nog iallafall bli båda halsbanden på första bilden. Har letat efter liknande och det är alltid lika underbart när man hittar det man letat efter. Oh yes!
 


#BelieveMovie #Smile

2013



 
"You always gotta keep that smile on your face, through all the negativity - you gotta hide your emotions sometimes."


Autumn

2013



 
Idag glömde jag bort återigen att det var sovmorgon som gällde för min del, vilket ledde till att jag gick upp hela 4 timmar innan jag började. Det har inte hänt så jättemycket i skolan idag, utan har bara haft ämnen som inte innebär att sitta och läsa i böckerna hela tiden - vilket såklart är skönt. Jag lyckades äntligen få klart en fotouppgift idag på fotolektionen, som egentligen skulle in förra veckan men såklart så krånglade mitt photoshop lite. Temat var iallafall "höst" och "löv" som ni kan se på bilderna i det här inlägget, tre av dem fyra bilderna jag använde. Det var iallafall riktigt rolig eftersom det är otroligt fint ute när alla löven har slagit om till höst. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske försöka plugga lite eftersom nu ligger det väldigt mycket framöver märkte jag precis. Varför blir det alltid så att skolarbetet alltid kommer i klungor och inte lite mer utspritt?
 


Wednesday 16/10

2013



 
Precis som majoriteten av alla andra dagar i skolan, fick jag och Maddis för oss att maten inte riktigt var ätbar idag - så vi åkte ner till centrum och åt på "Prima" istället vilket var riktigt gott. Är det bara jag, eller är sånt här pizza-bröd riktigt, riktigt gott? Enligt mig så klassar det nästan ut kebabrullen i längder. Haha. Vi fick helt nybakat bröd också vilket vrekligen inte satt fel. Vi passade också på att gå i lite affärer innan maten och jag fick med mig lite smink hem. Nu är det bara två skoldagar kvar, sedan är det helg - äntligen. Har även hört att det ska börja komma snö under helgen vilket inte förvånar mig så mycket, eftersom vi tydligen hade ganska så mycket snö här om en vecka för precis 1 år sedan? Aja, ett steg närmare julen vilket gillas stort!
 


Tea

2013



 
Köpte ett nytt te idag vid namn "Vanilla Caramel" och jag måste bara säga att det kan vara en av de godaste sorter jag någonsin druckit! Jag tror att det är en ganska ny sort för har inte sett det förut? Nu sitter jag iallafall framför tvn med mamma samtidigt som vi letar efter någonting att kolla på, för det är oftast inte lätt att hitta även fast vi äger guld-paketet för Viasats kaneler. Hur kommer det sig ens? Det står ganska still när det kommer till läxor, prov och uppsattser just nu i skolan (iallafall så tror jag det?) vilket är riktigt skönt, så man kan ägna sig åt lite andra saker mitt i allt också. Det slog mig ganska precis att det bara är 1 1/2 kvar i skolan, sen är det lov - vart har tiden tagit vägen?!
 


New in - jacka från Cubus!

2013



 
Köpte som sagt en ny jacka inne på Cubus här om dagen, och här är den - en bomber jacka vid namn Inga för 499 kr! Mudden vid ärmarna är inte uppvikt när man köper den, utan dem vikte jag upp senare för att ja.. tyckte det blev ganska snyggt så eftersom materialet är vinrött innuti som ni kan se! Var lite tveksam i början om jag faktiskt skulle ta och behålla den eller inte, varför vet jag ej - men har börjat gillat den mer och mer nu så det blir det att göra!
 


LOKA - Vintersmak!

2013



 
Jag provade precis något väldigt intressant om jag får säga det själv.. Loka med smak av pepparkaka?! Jo, faktiskt - med smak av pepparkaka. Jag vet faktiskt inte om jag tycker den är god eller inte. Den är inte såhär "Wow" men inte heller "Blä" i smaken, så antar att det ligger någonstans där emellan. Jag tycker att det smakar mer pepparkakans kryddor än själva pepparkakan i sig om jag tänker efter, men de har ändå lyckats riktigt bra om man tänker på att det faktiskt bara är en dricka. Har någon mer smakat den ännu? Vad tycker ni?
 
 


Mc Donalds!

2013



 
 
Idag är det måndag, den dagen man skulle gör allt för att ligga kvar och sova hela dagen istället. Den blev inte så mycket bättre med en muntlig redovisning som start på dagen heller, men nu är det iallafall avklarad. Maten som serverades i skolan idag var korv och det är verkligen inte en favorit, speciellt inte när det kommer till skolans korv eller vad det nu är för något. Jag och Maddis åkte iallafall upp till Mc Donalds istället eftersom det ligger närmast och går snabbast och vad gör man inte för att slippa den där korven hit och dit? Jo, allt.
 


Jackets

2013



 
 
 
Jag verkligen älskar höst- och vinterjackor just för att det finns så många olika varianter som verkligen kan skapa den rätta looken för årstiderna. Det som är problemet dock är att jag  a l d r i g  kan bestämma mig utan ändrar mig hela tiden när jag väl bestämt mig för att köpa en speciell jacka. De på bilderna är några favoriter jag har just nu, gillar verkligen modellena på dem. Vad tycker ni? Vilken bör jag satsa på?
 


The pink month

2013



 
Armandet hittar du här och rosetten hittar du i de flesta butiker 
 
Som ni säkert inte har missat så är det oktober nu vilket också innebär att det är den speciella månaden för bröstcancer. Det pågår alltså en hel del insamlingar, varor som stödjer sjukdomen samt allmän reklam för det i stort sätt överallt. Om du går in på exempel Ica, finns det olika grönsakspåsar med den rosa rosetten på, rosa skurhink & mopp, kanelbullar med rosa socker på, den klassiska rosetten och ja, en hel del olika saker med andra ord där en del av kostnadena av varorna går till framtida forskning. Det är så lätt att stödja forskningen för bröstcancer på så många olika sätt, minsta lilla summa har en betydelse och leder tillsammans med resten av summan pengar folk hjälps åt att samla in, till riktigt bra resultat. På bara 10 år har det gått så mycket framåt inom forskningen, att idag botas hela 80-90% som lider av bröstcancer, vilket är enormt mycket om man jämför med för några år sedan. En stor del av det (kanske till och med största?) är tack vare alla insamlingar som görs. Det går alltså att göra mycket, minsta lilla bidrag är till en stor hjälp. 
 
Jag tror att drabbade människor känner sig "hedrade" samt får mycket kraft, genom att se alla insamlingar som görs och människor som går runt i rosa, fina rosetter på sina jackor. Jag kan tänka mig att ibland kan nog en sådan liten sak göra mycket för de drabbade, just för att se hur många som faktiskt vill stödja det, vilket såklart lär ge mycket kraft. Det kan säkert bli jobbigt ibland med, just för att det påminner hela tiden, vart man än går - men det som inte får glömmas i såna lägen, är att allt faktiskt bara är till för att hjälpa och går till något riktigt bra. 
 


Never Grow Up

2013



 
"Never Grow Up" is a song about the fact that I don't quite know how I feel about growing up. It's tricky. Growing up happens without you knowing it. Growing up is such a crazy concept because a lot of times when you were younger you wish you were older. I look out into a crowd every night and I see a lot of girls that are my age and going through exactly the same things as I'm going through. Every once in a while I look down and I see a little girl who is seven or eight, and I wish I could tell her all of this. There she is becoming who she is going to be and forming her thoughts and dreams and opinions. I wrote this song for those little girls." - Taylor Swift
 
Jag tror att jag inte är ensam om det här, men även fast jag bara är 17 år så känns det lite sådär "tricky" att växa upp och bli äldre. Självklart är det verkligen något jag vill (vem vill inte det) men samtidigt känns det konstigt att inte vara i tonåren länge till. Ni i min ålder, håller ni med? Nu börjar det bli viktigt att tänka på framtiden, utbildning, skaffa jobb och ja - jag vet inte allt. Jag tror det är viktigt att ta vara på tiden som barn/ungdom/student, för det är något som inte kommer att komma tillbaka längre fram i tiden hur mycket man än vill och önskar. Det är kanske inte alltid det man vill vara i nuläget, men tar man inte vara på den tiden medan man befinner sig i den tror jag definitivt att man kommer att ångra det i framtiden. Så ja, lev i nuet och njut av det - tiden längre fram kommer snabbare än vad man tror.
 


Ben & Jerry's!

2013



 
Mamma berättade igår kväll att hon hade sett att det var "rea" på Ben & Jerry's nere på Konsum här, så jag och min syster passade på att storhandla lite glass idag med andra ord. De kostar endast 39:- styck, vilket är ganska så mycket billigare - speciellt om man passar på att köpa flera på en gång. Jag tog en "Phish Food" och en "Half Baked" vilka är två favoriter. Min absoluta favorit är dock "Cinnamon Buns" som jag köpte i LA förra året men som tyvärr inte finns i Sverige ännu. Hur lång tid ska det ta att vi hit lite fler smaker egentligen?! Men bor du i Orsa/Mora - passa på att gå in på Konsum här och fynda lite glass! Vilken är er absoluta favorit?
 


Hämtmat!

2013



 
Idag blev det hämtmat till lunch, vilket jag inte alls hade något emot eftersom det självklart blev sushi för min del (mammas och pappas med) medan min syster inte tycker om det (konstiga unge) så hon tog thai istället. Jag fick även med mig en jacka och ett par jeans från Cubus, som förhoppningsvis kommer upp i ett inlägg här imorgon. Det är 20% på hela sortimentet inne på Cubus här den här helgen, så passa på att gå in och kolla runt lite - tycker att den affären förbättrats någon enormt de senaste åren! Till middag blir det grillat som gäller (hej lördagen med världens godaste mat) så hoppas verkligen att jag kommer hinna bli hungrig igen, annars går jag ner och kör ett styrkepass på gymmet så lär det definitivt bli ett ja! 
 


#BelieveMovie

2013



 
Justin håller alltid det han lovar, så nu eftersom vi fick Heartbreakar #1 på iTunes så börjas det med: #FilmFridays och den här lilla videon kallas alltså "The Stache" som är den första hittills! Nu är det lite mer än 2 månader kvar tills Believe Movie kommer ut och jag är verkligen så himla peppad på den filmen. Jag VET att det kommer att bli en otroligt bra film, men tanke på hur underbart bra Never Say Never är och ja, den här ska tydligen slå mycket. Vad har ni för förväntningar av filmen? Längtar ni med?!
 


Välkommen julmusten!

2013



 
 
Följde med mamma och pappa in på Ica Maxi idag efter skolan (slapp åka buss hem då också - yes) och såg att de höll på att möblera om, packa upp varor ur kartonger.. vet ni vad det var för något? Jo, nu börjar de redan få in och ställa ut julsaker inne i affären, adventskalendrar, ljusstakar och så vidare! Jag tänkte för bara några minuter sedan "Det är ju inte så konstigt eftersom det är slutet av oktober nu" men det slog mig sekunden efter att det bara är början av den här månaden. Hoppsan. Eftersom jag verkligen älskar julen, så har jag inget emot att de börjar såhär tidigt - men vad tycker ni? Är det förr tidigt eller inte? Passade såklart på att köpa med mig en flaska julmust hem, det var alldeles för svårt för att inte göra det helt enkelt och längtar så tills att dricka den.
 


1D "Our Moment" - Release party

2013



 
 
 
 
Kör en liten bildbomb från den grymma gårdagen istället för att skriva så mycket, det funkar det med ibland. Eftersom min kamera på mobilen inte alltid funkar så bra (varför vet jag faktiskt inte?) så lånade jag några av bilderna från här så ni vet!
 


I'm ready!

2013



 
 
Precis blivit klar med att fixa mig inför en kväll på Grand Hotel, nu hoppas vi bara att jag hittar att dit från här (eftersom jag tappade mitt access kort någonstans på gatan tidigare idag pga. förvarade det i min vante som jag bar på) med tanke på hur dåligt lokalsinne jag har - men det blir nog bra får vi hoppas!
 


Planet food!

2013



 
Har precis ätit lunch på Planet Food inne på Östermalms Saluhall men min kära kusin som hade en ganska sådär stor håltimme på jobbet, så vi passade på att gå ut och luncha! Har inte ätit här förut, men tydligen var det ett favoritställe för min kusin och nu kan jag faktiskt säga att det är det för mig med! Jag tog en wrap vid namn "Los Angeles" som innehöll kyckling, senapsdressing och grönsaker! Maten var hur got som helst, bra kvalité och supertrevlig personal! Med andra ord är det ett ställe jag verkligen rekommenderar! 
 


Mot huvudstaden!

2013



 
Sitter för andra gången på en vecka på tåget påväg ner till Sthlm, har tänkt på det ganska mycket och ja - det är nästan som om jag bor på tåg? Men vad gör det, har inget emot det! Märkte iallafall precis att jag faktiskt skulle kunna skippat att köpa biljett ner eftersom det är biljettgubben som sköter sitt jobb på det här viset att han skrattar, säger tack innan han ens kommit fram till en, springer förbi, och kollar inte ens på biljetten. Jo men vad bra du sköter jobbet ditt, förvarana mig gärna nästa gång så slipper jag köpa biljett - okej?
 


Riktiga chokladbollar!

2013



 
Ni vet säkert precis lika väl som mig att chokladbollar på konditorier smakar mycket godare än dem man gör hemma, eller hur?! Det är faktiskt mycket lättare än vad man tror att göra dem snarlika hemma när man bakar själv, det man ska göra är att smälta smöret och att använda elvisp - lätt va? Så istället för att göra på det klassiska sättet, smält smöret och blanda sedan det med sockret, rör om med elvisp, sedan häller du i resten av ingredienserna och tillsist blandar du det med även med elvisp - tills grynen har blivit i stort sätt helt krossade. Det blir en väldigt smetig smet av det, så låt bunken stå i kylskåpet i ungefär 30 minuter innan du börjar göra bollar och rulla dem i socker/kokos! Jag tycker resultatet blir hur gott som helst och gör alltid chokladbollar efter det här receptet nu för tiden! Någon mer som provat det innan?
 


På tåget hem!

2013



 
Satte oss på tåget hem igen för någon timme sedan och med oss köpte vi sushi - kunde det bli mer underbart?! Jag har inte sett det förut, så antar att det är väldigt nyöppnat med bara någon vecka, men det har visst öppnat ett suhsiställe mitt inne i Centralen? Perfekt, nu säger jag hejdå till köpta sallader inne på Konsum och hej till sushi för resorna hem framöver. Det var inte den godaste sushin jag ätit, men den var helt okej.
 
Nu har vi precis smygit oss in till 1:a klass, släckt lamporna ovanför sätet (som om det skulle gömma oss) och hoppas på att hinna sova lite innan vi kommer bli utslängda. Aldrig mer att jag inte köper platsrecervation, jag vet inte hur många platser jag satt och försökte äta min älskade sushi på. Slutade med att jag satte mig i restaurangvagnen och chillade med alla andra som åt uppvärmt, äcklig SJ-mat. Aja, bäst att skynda på att sova lite nu, gubben kommer säkert och slänger ut oss vilken sekund som helst.
 


Frozen Yoghurt!

2013



 
 
Hur länge vi än ville ligga kvar och sova idag, släpade vi oss upp runt 11-tiden för att göra oss iordning, packa ihop våra saker och dra in till stan. Vi köpte frukost/lunch/whatever på Mc Donalds, lämnade sedan väskorna på Åhléns och gick runt i lite affärer i några timmar. Fick med mig en superfin tröja inne på Gina Tricot (som det självklart kommer upp bild på någon dag nu framlöver) och lite andra små saker.
 
Frida ville även så gärna testa Frozen Yoghurt också, så självklart skulle få det och ja, tror att allt för många fick sig ett riktigt gott skratt under de få minuter det tar att köpa det. Som ni vet så är det en spak man drar i för att få själva yoghurten och den håller man nere tills man tagit det man vill ha, sedan drar man upp den igen för att få stopp på den rinnande (forsande i 21324520 liter i sekunden med andra ord) yoghurten. Frida trodde tag att spaken skulle åka upp av sig själv, så hon drog ner den sedan tog det inte många sekunder innan hon började få panik för att det aldrig tog stopp och jag fick lov att skynda mig att dra upp den. Burken hade alltså då blivit så full att yoghurten hade svämmat över och killen bakom gjorde allt för att hålla sig från skratt. Väl framme i kassan kunde jag inte annat än att fundera på hur mycket hon faktiskt skulle få behöva betala för den där och ja, gissa vad priset blev? "Ja, då blir det 99 kr" sa hon i kassan samtidigt som hon började skratta, jag bröt ihop av skratt och killen bakom kunde inte hålla sig längre, så även han började skratta. Hoppas hon njöt ordentligt av den där yoghurten och att det var värt varenda krona, tydligen sa hon att det var det - men är inte helt säker på om jag ska tro på det?
 


Macklemore & Ryan Lewis @ Globen!

2013



 
 
Har precis kommit hem från konserten och den var totalt grym, så otroligt bra!! Låtarna och rösterna, framträdandena och mellanpratet - allt var otroligt bra! Det var verkligen mer folk än förväntad där inne, från början såg det inte ut att komma så mycket fler men sedan mot slutet efter förbandet började att komma in massor av folk! Var det någon mer som var där? Vad tyckte ni?
 


Subwayhäng!

2013



 
Sitter just nu inne på Subway utanför Globen med Mimmy & Jenny, innan det blir dags att gå in! Insläppet är inte på ett bra tag, men eftersom vår ena biljett var trasig blev vi tvugna att kolla om det gick att lösa och ifall det skulle ta tid - men det var inga problem som tur var! Nu sitter vi iallafall och fördröjer tiden inne på Subway, värmer oss (artiskt utanför här, som alltid) och taggar konsert!
 


Kanelbullens dag!

2013



 
 
Kanelbullens dag är det visst idag, hur kunde vi glömma det? Nej, det var inte så svårt att glömma eftersom pressbyråer bokstavligt talat stod 5 meter utanför sina butiker med bord fulla med bullar och skrek "Stanna och köp bullar, rakt in i butiken här, 4 för 45!" och så vidare. Kom på att förra året under kanelbullens dag var jag också i Stockholm, fast då firades den inne på Café 60 (favorite place) med Anna & Hanna! Nu sitter vi på en bänk i solen vid plattan och njuter av bullar samt lite kaffe innan det blir dags att åka till Globen - mys!
 
 


Lunch!

2013



 
Sitter just nu och lunchar med Frida inne i Kungshallen (billigt men gott ställe för oss studenter) där det blev thai som vanligt för min del och nacho-tallrik för hennes del. Hon sitter även och försöker övertala mig med att det är plommonsås jag just fick, men jag står fast vid att det är BQQ-sås just för att jag inte tycker om plommon och skulle gärna vilja ha sås till mina friterade kycklingbitar, så får hoppas att hon ger sig snart. 
 
 


Tagga konsert!

2013



 
Så underbart lång, tur att hennes ben är böjbara iallafall
 
Nu har vi precis kommit hem till min kusin efter att ha åkt ut till Farsta och hämtat nyckel till lägenheten eftersom vi är här för att lämna våra väskor nu och sedan för att kunna komma in inatt efter konserten igen. Vi har precis gjort oss iordning och är nu redo för att tagga konsert med några timmar på stan först, där vårat första stopp blir mat. Vart vi ska äta får vi se - tar nog första, bästa, billigaste och godaste stället helt enkelt.
 


Stockholm!

2013




Nu sitter jag äntligen på tåget mot huvudstaden för en väldigt snabb vistelse som fokuserar på "Macklemore & Ryan Lewis" konserten ikväll! Har sällskap på tåget och tiden utanför konserten av Frida, men på konserten ska hon gå själv (eftersom hon beställde biljett ensam vid första biljettsläppet) och jag ska gå med Mimmy och hennes kompis som kommer upp till Sthlm på eftermiddagen idag! 

Nu sitter vi och försöker äta någon form av frukost, eftersom båda försov sig med drygt 1 timme. Men tåget hann vi med iallafall och det är ju viktigast?! "Jag missar aldrig tåg och kommer aldrig att göra det heller" - Mitt djupt, imponerande ordspråk jag alltid lyckad följa.



HEARTBREAKER

2013



 
Imorse var det väldigt goda och glada nyheter över hela min twitter feed eftersom Justin har berättat att han nu kommer släppa en ny låt varje söndag midnatt (varje måndag morgon för vår del) under 10 veckors tid. Hur underbart?! ÄNTLIGEN! Så som han har slitit i studion den senaste tiden, så ska det bli så himla spännande att få höra resultatet. Slår vad om att det är grymt, den här grabben brukar inte misslyckas han inte. Måndagar framöver kommer att vara ganska så jobbiga för min del, så att det är just den dagen låtarna kommer på är verkligen underbart. Riktigt bra planerat där, Biebs. Är ni lika förväntasfulla som jag är?!
 


Lifesaver

2013



 
Kommer jag någonsin kunna tacka denna grabb tillräckligt? Nej, det kommer jag inte kunna göra. Tack för alla fina vänner jag har fått, tack för all musik du har gett och tack för alla underbara spelningar du har gjort. Du betyder mycket ska du veta. #4YearsOfUlrikMunther 
 


Plugg plugg plugg

2013



 
 
Har inte haft tid eller ork till att blogga på ett litet tag nu, just för det händer så mycket i skolan och allmänt. Men ska ta tag i det mycket bättre nu igen, det gäller bara att planera lite bättre vilket jag är så fruktansvärt dålig på. Sitter iallafall just nu och jobbar med mitt stora arbete om Indonesien, vilket är riktigt svårt eftersom det mesta av det jag ska ta reda på endast går att hitta på engelska, vilket är ganska jobbigt när man inte ens förstår vad de svenska orden/begreppen betyder. Har tappat räkningen på hur många gånger jag har ställt mig frågan "Fick jag lov att ta ett sådant svårt land?" och att det ska in på måndag (egentligen fredag) gör det hela inte så mycket bättre. Hur bär jag mig åt för att kunna skriva på alla kriterier då? Jo, jag översätter det svenska ordet till det engelska, googlar det ordet + Indonesia, sedan skriver jag något på svenska utifrån det engelska som jag tycker låter bra, utan att ha någon som helst aning om det faktiskt är det jag ska ta reda på. Men det blir bra, skriver iallafall något vilket lär vara bättre än ingenting.