Var stark: Tänk positivt.

2013



 
Igår kväll pratade jag i telefon ett bra tag med en riktigt fin vän som alltid hjälper mig så otroligt bra igenom jobbiga stunder, genom att bara prata, ge råd, stöd, tips och ja - allt möjligt. Jag låg vaken ett bra tag innan jag tänkte sova och bara funderade riktigt mycket och noggrant på alla bra saker som jag tog in under det samtalet och ja, det måste ha fått mig att somna snabbare än vad jag någonsin lyckats gjort de senaste veckorna och jag tänkte nu dela med mig av några väldigt bra saker som inte skadar att tänka på. Hur svårt det än känns, gör allt för att tänka på det - för så ska iallafall jag göra.

Har man fått det riktigt jobbigt på grund av att en stor, svår händelse plötsligt kommit in i livet och tagit över totalt, så får man inte fastna för att bara tänka negativt hela tiden. Hur svårt den än är. Ingenting blir bättre av det utan det blir bara sämre. Allt blir sämre. Det finns ingenting som blir bättre om man tänker negativt, varken för sig själv eller för sin omgivning. Tänker man positivt däremot, jo - då leder det till något riktigt bra på alla sätt och vis. Som person mår man mycket bättre själv, man kan sprida den styrkan man själv lyckas bygga upp till sina nära och kära som kanske till och med behöver den ännu mer, samt det viktigaste: man blir starkare tillsammans av det. Att börja tänka positivt själv och få alla andra i sin närhet att börja tänka på det positiva viset med, det bygger upp ett otroligt starkt band av styrka mellan en som blir totalt omöjligt att dra sönder under alla nedgångar som kommer näst. Det är alltså något som ingen kan ta ifrån en och som alltid kommer att finnas där. 

Livet går alltid upp och ner, det går som en berg- och dalbana med andra ord. Allt som händer i livet har någon mening, tro det eller ej. Händer något riktigt dåligt, som får en att sjunka ner på botten totalt - förr eller senare kommer det där lilla positiva att dyka fram, det som händer just tack vare allt det dåliga som pågår. Det är inte så att det lilla positiva gör att allt blir bra igen såklart, men det kan vara som en liten pusselbit från ett 2000-bitars pussel skulle man kunna säga. Det är så lätt att bara fastna för allt det negativa som händer, men hur svårt det än är så måste man försöka tänka på de här små positiva sakerna som kommer med tiden med samt ha hoppet uppe, istället för att ge upp helt och sjunka ner på bottnen totalt. Det hjälper ingen alls att ha hoppet nere samt löser ingenting heller. En positiv sak som alltid kommer att komma till varenda människa, det är styrkan som byggs upp - hur otroligt stark man blir som person för varenda sak man går igenom. Det kommer man väldigt långt på i livet. 
 
Det är såklart helt okej att känna sig arg, svag och ledsen när man väl gör det (vilket tyvärr kan vara största delen) och det är viktigt att man får ur sig det då också så man inte stänger det inne för sig själv och låter det byggas upp mer och mer där inne istället. Det som är viktigt är bara att man tänker på HUR man får ut det hela, på vilket sätt man hanterar det, eftersom man vill hantera det på bästa möjliga sätt för både sig själv samt sina nära och kära. Att man tänker på vad konsekvenserna blir, det där lilla steget längre som kan vara riktigt svårt ibland. Nu beror det såklart mycket på vad problemet handlar om, men håller man hoppet uppe, tror på varandra, håller ihop vad som än händer, skiter fullständigt i onödiga saker, håller sig till de man litar på till hundra procent, ger sig fan på att allt går att klara av, bygger upp styrkan för var dag som går, peppar varandra som aldrig för, aldrig ger upp.. ja - då går allt att klara av och det minsann, det ska jag bevisa.
 



moster

Bra skrivet , ensam är inte stark men tillsammans kan man stötta varandra.
Det finns alltid någon tillgänglig om man behöver, oavsett tid på dygnet.
I svåra stunder vet man vilka man har i sin närhet som man kan dela smärtan med.Man är aldrig ensam.Gråta med någon när man är ledsen, skratta med någon när man är glad.
Det borde vara en rättighet som alla skulle få ta del av.
Stor kram Elin vi ses i morgon :)







 ELIN SINDERS


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?