Filmen "Vi"

2013



 
Var in och kollade lite på "Swefilmer" för ett tag sedan och såg att filmen "Vi" var bland nyheterna på de senaste filmerna som har laddats upp där. Enligt SF's beskrivning handlar filmen handlar "den här är historien om IDA (Anna Åström) och KRISTER (Gustaf Skarsgård). Det handlar om en relation som går åt helvete. De älskar varandra men lyckas kväva relationen långsamt tills inget syre finns kvar och de hamnat i en oundviklig återvändsgränd."
 
Mani Maserrat, som är regissören, offrade verkligen allt för att lyckas med den här filmen. Alla skådespelare, statister och filmteamet jobbade helt gratis och Mani han själv sålde hela sin bostad för att kunna finansiera filmprojektet. Det var en stor risk, han tog den och, ja - lyckades. Filmen kom ut på bio, på dvd och har bara fått 4/5 samt 5/5 som betyg. "MovieZine" skriver även att den är "En av de bästa och mest intressanta svenska filmer på länge." Den är ganska svår att förstå enligt mig, men det skrivs mycket om att man verkligen måste förstå "psykologi" för att kunna förstå filmen riktigt bra och ja, kan tänka mig att det är så.
 
Var iväg ner till Stockhom i augusti förra året, för att spela in några scener med 9A (klassen i filmen) där jag spelar en av alla eleverna som går i just Ida's klass. Det är helt sjukt vilken rolig inspelning det var, det är inte så ofta man får uppgifter som att kasta böcker på sin lärare, riva sönder historiaböcker, kasta runt väskor, brottas med klasskamrater, riva bänkar, kasta pappersbollar på folk, skrika, skratta och så vidare, mitt under en lektion. Det är just det jag älskar med film.
 








 ELIN SINDERS


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?